Ποιοι απέτρεψαν το εθελούσιο Grexit

Γράφει ο Σχολαστικός


Είναι μια πληροφορία που θα είχε περισσότερη αξία αν είχε δει το φώς της δημοσιότητας νωρίτερα. Αλλά σε κάθε περίπτωση καταγράφεται γιατί αποκαλύπτει ότι σε ανύποπτο χρόνο υπήρχαν διεργασίες στο παρασκήνιο που προετοίμαζαν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και από εκεί μοιραία και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με αυτή την πληροφορία στις 15 Ιουνίου, πολύ πριν το δημοψήφισμα δηλαδή, σε μια κλειστή υπουργική σύσκεψη ο μοιραίος Βαρουφάκης παρουσίασε σχέδιο για αντικατάσταση του νομίσματος με διατακτικές (I ow you).

Στην ίδια σύσκεψη ο Καμμένος προσφέρθηκε ως ….υπουργός Άμυνας να αναθέσει στο… στρατό τη φύλαξη των δημόσιων κτηρίων όπως της ΔΕΗ και διαβεβαίωνε ότι έχει στοκ σε καύσιμα, φάρμακα κλπ. Ο Παν. Λαφαζάνης ζήτησε να αναλάβει ο λαός την προάσπιση των “κατακτήσεων” του. Ο Πρωθυπουργός δεν πήρε θέση.

Τέτοιες διεργασίες έγιναν αρκετές στους κόλπους της κυβέρνησης με διάφορες συνθέσεις και δείχνουν ότι το εθελούσιο Grexit δεν ήταν απλώς μια σκέψη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από αυτές τις περίεργες επιδιώξεις διέσωσε την κυβέρνηση -και τη χώρα κατά συνέπεια- η σθεναρή αντίδραση ενός μικρού αριθμού κυβερνητικών παραγόντων, όπως ο Γιώργος Σταθάκης, ο Γιάννης Πανούσης, ο Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γιάννης Ρουμπάτης.

 Ο τελευταίος έχει βαρύνουσα γνώμη στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ο πλέον έμπειρος -λόγω παρελθόντος στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής-, αλλά  και στον κύκλο των συνεργατών του Πρωθυπουργού, λόγω του σημερινού αξιώματός του.

Οι τέσσερις δεν δέχθηκαν ποτέ καμία συζήτηση που συμπεριλάμβανε το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός της κοινοτικής Ευρώπης. Η επιρροή τους στον Πρωθυπουργό ήταν το ανάχωμα σ’ αυτές τις καταστροφικές επιδιώξεις που διακινούσαν οι αντιευρωπαϊστές του κυβερνητικού χώρου.