Πού το πάει ο Παύλος Πολάκης: Στηρίζει ή «υπονομεύει» τη γραμμή Τσίπρα;

Του Βασίλη Σκουρή

Το ερώτημα «πού το πάει ο Παύλος Πολάκης;» πλανιέται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα πάνω από την Κουμουνδούρου.

Ο πρώην υπουργός, προκειμένου προφανώς να δείξει ότι «δεν μασάει», μετά την κριτική που δέχτηκε για την προηγούμενη ανάρτησή του, επανήλθε το πρωί της Τετάρτης, με νέα ανάρτηση με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων. Προσέξτε, δεν μιλάμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κριτική κατά των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων, αναφερόμαστε στο ύφος-μαυροπουκαμισά, που χρησιμοποιεί ο Παύλος Πολάκης, αν μη τι άλλο, αδικεί και τον εαυτό του, καθώς υπήρξε ένας πολύ καλός αναπληρωτής υπουργός Υγείας και απολύτως καθαρός στην προσωπική του διαδρομή.

Στη νέα του ανάρτηση, ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει και αιχμές κατά της Κουμουνδούρου, που έχει άλλη στρατηγική για το είδος της αντιπολίτευσης που πρέπει να ασκείται έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με περισσότερο προγραμματικό λόγο και λιγότερες φραστικές επιθέσεις.

«Μαζί με μένα πολλές χιλιάδες κάνουν το ίδιο που γίνονται κάθε μέρα και περισσότεροι γιατί σας πήραν χαμπάρι!!!», ανάφερε μεταξύ άλλων, φράση που θεωρήθηκε αιχμή κατά της ακολουθούμενης πολιτικής της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η στάση Πολάκη, για πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου, είναι στρατηγική για δημιουργία ενός νέου «χώρου» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ από πρώτη φάση μοιάζει συμπληρωματική ως προς την επίσημη «γραμμή», καθώς υπάρχουν αρκετοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που νοιώθουν να ασφυκτιούν από την κατάσταση και θέλουν πιο επιθετική πολιτική έναντι της κυβέρνησης, κατ’ ουσίαν την υποσκάπτουν.

Τα παραπάνω στελέχη, ωστόσο, εκτιμούν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια επηρεασμού των εξελίξεων στο κόμμα, με τη δημιουργία ενός κοινωνικού χώρου που θα ανεβάζει τη «διαπραγματευτική» δύναμη όσων πρωταγωνιστούν σε αυτόν, ανεξαρτήτως εάν δίνει επιχειρήματα στη Νέα Δημοκρατία για να χτυπηθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Υπενθυμίζουν δε το λανσάρισμα του συνθήματος «θα ξαναέλθουμε και θα είναι αλλιώς», αλλά και το «θα λογαριαστούμε» εν μέσω καραντίνας, όταν η ηγεσία της Κουμουνδούρου άφηνε την υγειονομική κρίση εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Πέρυσι ο Τσίπρας έλεγε πως κάποιος έπρεπε να του πάρει το πληκτρολόγιο, αλλά βλέπουμε πάλι να γίνονται τα ίδια», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Στα τελευταία που «καταλογίζουν» πολλοί σύντροφοί του στον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι και η δημοσίευση φωτογραφιών από το πάρτι για τα γενέθλιά του, που μόνο ζημία προκάλεσαν σε όσους απεικονίζονται (ιδίως στη Ρένα Δούρου με το ζεϊμπέκικο), ενώ επιπτώσεις είχαν και στην εικόνα της Κουμουνδούρου.

Το ενδιαφέρον είναι πλέον πως η αντίδραση στον Παύλο Πολάκη δεν προέρχεται μόνο από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, που δεν είναι και λίγοι- στον κομματισμό μηχανισμό λιγότεροι από τους θαυμαστές του και τους υποστηρικτές του, για να είμαστε δίκαιοι. Πλέον προέρχονται και από την τάση των «προεδρικών», πιθανόν και από την ηγεσία του κόμματος-οι επόμενες ώρες θα δείξουν! Οι δε εσωκομματικοί του αντίπαλοι είναι φυσικό να εκμεταλλεύονται τη στάση του για να τον πλήξουν. Επιπλέον, όλα δείχνουν, πως ενισχύεται ο εσωκομματικός πόλος απέναντι σε όσους συμμετείχαν στο «πάρτι γενεθλίων» του Παύλου Πολάκη και στο οποίο συμμετέχουν η λεγόμενη «παλαιά φρουρά» του κόμματος, οι «53+», ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης και άλλοι.

Με αυτά και με αυτά, πάντως, η εσωστρέφεια επανέρχεται στην Κουμουνδούρου και μάλλον έρχεται η ώρα του Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίσει (ξανά) τα αρνητικά φαινόμενα που αποτελούν εμπόδιο για την ανάκαμψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά ας αναμένουμε τις εξελίξεις-ή τα επόμενα επεισόδια…

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ

«Από το ανάποδο διάγραμμα της Αναπτυξης μέχρι το διάγραμμα με τα «ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ»(!!!!) ένας ΣΚΑΙ δρόμος ….
Η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία στα όρια του απόλυτου εξευτελισμού για να στηρίξουν τη ΝΔ τότε και τώρα !!!
Τότε έδειχναν ανάποδα τα τρίμηνα για να φαίνεται πως η ανάπτυξη πέφτει επι ΣΥΡΙΖΑ .
Τώρα διαιρούν τα τεστ που έγιναν με τα κρούσματα και το αποτέλεσμα που είναι μεγάλο σε σχέση με αλλες χωρες (ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ) το προβάλλουν ως επιτυχία για να πουν στο «πόπολο» ορίστε κάνουμε τεστ τι παραπονιέστε;;;Αυτό τη στιγμή που ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ που είναι ο δείκτης που ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ είναι ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ στην Ευρώπη και διεθνώς !!!

Νομίζουν πως απευθύνονται σε ηλίθιους!!

ΥΓ .και βέβαια η απάντηση στο τρολαρισμα που έκανα στους αμόρφωτους και κατευθυνόμενους δημοσιογράφους χρησιμοποιώντας τα πρόσφατα αγλαισματα των τηλεκαταρτισεων (γιατί αντίστοιχου διανοητικού επιπέδου με αυτά τα κείμενα τύπου σκοιλ ελλικικου και μετζη του νεουκτη,είναι και αυτός ο «επιδημιολογικος δείκτης») τότε η απάντηση είναι «επίθεση του Πολακη με ακατονόμαστες εκφράσεις στο δημοσιογράφο»!!!

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΑΡΧΙΚΑ

Βρε ΑΝΤΕ παίξτε παραπέρα! Δεν σας βρίζω σας δουλεύω για την αμορφωσιά σας και κάνω χάζι πως λιβανίζετε τα αφεντικά σας!

Μαζί με μενα πολλές χιλιάδες κάνουν το ίδιο που γίνονται κάθε μερα και περισσότεροι γιατί σας πήραν χαμπάρι!!!.

Είχε προηγηθεί η εξής ανάρτηση: «ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!!

Τι λεσ βρε λοιμωγμενο σούργελο, βρε σκοϊλικιασμενη
ΕλλικικοΣΚΑΙταισμενη, γ@μω το μετζη του νεούκτη μου
μέσα;;;;;
Στο ΚΕΚ που αποφοίτησες έμαθες αυτή τη στατιστική;;;;;
Ου να χαθείτε ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ!!! 

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR