Προβοκάτσια ή κουτοπονηριά;

Αυτό δεν το περίμενε κανείς. Να βγάλουν ανακοινώσεις η ΝΔ και το Κινάλ και να ζητούν ενημέρωση για  “τις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό” που ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης- και κάτι αστείους ψιλο-υπαινιγμούς μάλιστα.

Για τη ΝΔ “σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του”.

Το Κινάλ το πάει παραπέρα: “Ένας ακόμη μεγαλοεπιχειρηματίας- για τον οποίο μάλιστα η κυβέρνηση έσπευσε να προδικάσει- δηλώνει ότι συνάντησε πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Τσίπρα και βοήθησε την κυβέρνηση. Τι συζήτησαν άραγε; Για την καταπολέμηση της διαπλοκής; Και με ποιόν τρόπο βοήθησε ο επιχειρηματίας; Με καλά λόγια;”

Για ένα κόμμα σαν τη ΝΔ μόνο από κουτοπονηριά μπορεί να εκδίδουν κάποιοι τέτοια ανακοίνωση. Σα να λένε στον Μητσοτάκη να δίνει αναφορά για τους επιχειρηματίες που συναντάει.

Όσο για το Κινάλ μάλλον προβοκάτσια κατά της Φώφης επιχειρεί όποιος τα έγραψε αυτά. Την επόμενη φορά θα ρωτάει αν υπάρχει επιχειρηματίας που “έχει σαν παιδί του” αρχηγό κόμματος.