Πρόβλεψη για το 2018

Του Άγι Κατσαφούρου

Κάθε τέλος του χρόνου είθισται να γίνονται προβλέψεις για τον επόμενο. Αφού συμβουλεύτηκα άστρα, ταρώ μάντισσες και χαρτορίχτρες, σας παραθέτω το πολιτικό μέλλον στην Ελλάδα, για να μην λέτε ότι δεν ξέρατε..

Λοιπόν, η ζωή θα κυλίσει λίγο-πολύ όπως τώρα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που λήγει το Τσιπρομνημόνιο..

Στην λήξη του η κυβέρνηση διοργανώνει χαρές και πανηγύρια που όμοια τους δεν θα έχουμε ξαναδεί. Μέχρι και ο Κιμ τρίβει τα μάτια του. Διοργανώνεται μία φιέστα στο Καστελόριζο, (ο ΓΑΠ αν και έχει προσκληθεί, δεν πάει), μία μεγαλειώδης παρέλαση στην Αθήνα, καθιερώνεται η μέρα ως εθνική εορτή και οι χορευτές του συντάγματος κατεβαίνουν δικαιωμένοι για μία ακόμη παράσταση..


Την επομένη ο Τσίπρας ανακοινώνει 13η σύνταξη για το 2018 μαζί με ένα πρόγραμμα παροχών για να έρθει η anaptiksis. Καλλιτέχνες όπως η Παναγιωτοπούλου, ο Ζουγανέλης, ο Δρογώσης κλπ ο ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν μετανιωμένοι που δεν πίστεψαν στην αριστερά. Μόνο η Άτζυ Σαμίου τους κοιτάει όλους πλέον αφ΄υψηλού.


Τα ποσοστά του Σύριζα ανεβαίνουν, με ρυθμό καταιγιστικό, ανάλογο με αυτόν των σπρεντς των ομολόγων..


Κάπου εκεί η κυβέρνηση προκηρύσσει εκλογές και ζητά νωπή εντολή για να εφαρμόσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης καθώς όπως έχει δηλώσει πολλάκις η εντολή που πήρε τον Σεπτ 2015 ήταν για να (μας) εφαρμόσει μνημόνιο.


Παρά τα αυξημένα ποσοστά του Σύριζα, πρώτος έρχεται ο Μητσοτάκης αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Η Φώφη έχει στυλώσει τα πόδια και δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση, αλλά 10 βουλευτές υπό τον Βενιζέλο ανεξαρτητοποιούνται και στηρίζουν νέα κυβέρνηση.


Η νέα κυβέρνηση μετά από λίγους μήνες, θέλει να υπογράψει νέο μνημόνιο, καθώς τα σπρεντς είναι στον θεό, και επίκειται λήξη ομολόγων, αλλά το FDP που συγκυβερνάει πλέον με την Μερκελ ούτε να το ακούσει δεν θέλει. Η Μέρκελ, μπροστά στον κίνδυνο Ελληνικής χρεοκοπίας, τηλεφωνάει άμεσα στον Αλέξη, για ιδέες πώς να βαφτίσει το νέο μνημόνιο, χωρίς να το πει μνημόνιο. Αμέσως συμφωνούνε σε ένα περίεργο αρκτικόλεξο που δεν σημαίνει τίποτα, και η Μέρκελ, επηρεασμένη μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης με την Ελλάδα, το περνάει από την βουλή σε τροπολογία για το νομοσχέδιο για το σχήμα του λουκάνικου Φρανκφούρτης.

Ο Σύριζα είναι στους δρόμους, λέγοντας ότι εμείς σας βγάλαμε από τα μνημόνια και οι γερμανοτσολιάδες σας ξαναέβαλαν. Μετά από ανελέητο πόλεμο και με αφορμή την εκλογή προέδρου η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Μπένυ πέφτει, και βγαίνει θριαμβευτικά ο Σύριζα, που κυβερνάει πλέον με την Φώφη και το 5ο μνημόνιο, βρίζοντας τους ξένοι όπως μόνο αυτό(ς) ξέρει να κάνει, και η ζωή συνεχίζεται με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αποδεικνύοντας ότι η δημοκρατία στην χώρα λειτουργεί, καθώς κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που πάντα όλοι θέλαμε.


Καλή χρονιά.