Πρόκληση: Η Φώφη Γεννηματά θα…”τιμήσει” τον Ανδρέα Παπανδρέου που εξαφάνισε

Μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης να αδιαφόρησε και να μην όρισε το 2019  ως “Έτος Ανδρέα Παπανδρέου”, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του. Αλλά εκδηλώσεις στη μνήμη το ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν.  Απλώς κανείς δεν περίμενε ότι σ’ αυτές θα διεκδικήσει παρουσία και η… Φώφη Γεννηματά.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν η κυρία θα πάει αρχές Φεβρουαρίου στη Χίο -γενέτειρα του Ανδρέα Παπανδρέου – για την πρώτη από τις εκδηλώσεις. Σε λίγο θα μας πουν ότι τελετάρχης θα αναλάβει ο … Σημίτης και   τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο  Γ. Παπανδρέου, που διέσπασε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου στον οποίο όφειλε τα πάντα στην πολιτική.

Η παρουσία της Γεννηματά σε εκδηλώσεις για τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι ύβρις στη μνήμη του. Διέλυσε το κόμμα του, κατάργησε το όνομα, τα σύμβολα και την ιδεολογία  του και δημιούργησε συνθήκες λήθης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά έριξε στα σκυλιά των αντίπαλων του τη μνήμη του.

Όσοι πραγματικά θέλουν να τιμήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη διαδρομή του στην πολιτική πρέπει να αποχωρούν από εκδηλώσεις στις οποίες θα εμφανίζεται η Γεννηματά.