Ράμμος: Κατέστρεψαν τα αρχεία για τον Ανδρουλάκη την ημέρα που κατήγγειλε την παρακολούθησή του

Ο Χρήστος Ράμμος κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις έκανε μια αποκάλυψη βόμβα -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ φέρεται να αποκάλυψε ότι η καταστροφή των αρχείων της παρακολούθησης Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολούθησή του, και μάλιστα με εντολή του τότε διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε ότι αρχική απάντηση του επικεφαλής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου ήταν ότι δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνον ένα έγγραφο Κοντολέοντος και Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.

Σε νέο έλεγχο μετά δύο τρεις μέρες, τους δόθηκε από ΕΥΠ έγγραφη δήλωση Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.

“Δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια” φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σημειώνοντας για την υπόθεση πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες.