Σκουρής ή Βαρουφάκης: Ποιον θα πιστεύατε;

 Γράφει ο Σχολαστικός

Ενδεχομένως  δεν αξίζει να ασχολείται  κανείς με  έναν  φευγάτο πρώηνυπουργό. Αξίζει όμως σίγουρα να ασχολείται με έναν  σοβαρό δημοσιογράφο.

Πρόκειται  για τη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην εφημερίδας “Real Νews” και τον πρώην υπουργό Βαρουφάκη  που αρνείται -εκ των υστέρων- ότι  μίλησε για παραίτηση της κυβέρνησης.

Το κακό για τον  Βαρουφάκη είναι ότι  ο άνθρωπος με τον οποίο συζήτησε δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ο Βασίλης Σκουρής είναι από τους λίγους σ’ αυτό το  επάγγελμα  με λόγο  και υπογραφή τιμής.

Με τη δουλειά του και το ήθος της δημόσιας παρουσίας του διασώζει  σταθερά την υπόληψη ενός κλάδου στον οποίο  οι διαχειριστές της πληροφορίας μετατρέπονται συχνά σε «βαποράκια»

Από πολλά χρόνια, ο  Βασίλης  είναι ένας από τους  καλύτερους πολιτικούς ρεπόρτερ. Έγκυρος, έγκριτος, διεισδυτικός   και  πολύ καλά ενημερωμένος, κινείται πάντα  στο πεδίο της  ελευθερίας του και ποτέ στο πεδίο των καταναγκασμών.

Παρέμεινε  απολύτως ανεξάρτητος  χωρίς «δουλειές», χωρίς «εταιρίες», χωρίς γραφεία Τύπου και συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ισχυρούς της εξουσίας και του χρήματος. Είναι από τους δημοσιογράφους που λογοδοτούν μόνο στη συνείδηση τους και στον διευθυντή τους και παραμένουν μόνο δημοσιογράφοι.

Από αυτή την άποψη η προσπάθεια του Βαρουφάκη να τον εμφανίσει  σαν αναξιόπιστο που αλλοίωσε το περιεχόμενο των λόγων του  απλώς επιβεβαιώνει ποιος είναι ο Βαρουφάκης.   Ποιος είναι ο Σκουρής το ξέρουν όλοι….