Στέλιος Κούλογλου: Αγγελιαφόρος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αδίκως τα βάζουν με τον Κούλογλου, επειδή δεν κρύβει – για …εθνικούς λόγους – τα εγκλήματα της ελληνικής ακτοφυλακής, της αστυνομίας και της Frontex κατά προσφύγων και μεταναστών. Είναι ο αγγελιαφόρος, όχι το μήνυμα.

Τι ακριβώς έπαθαν στην κυβέρνηση με τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο;

Γιατί επιστρατεύουν τους καλύτερους που έχουν στα ΜΜΕ, για να απαξιώσουν όχι μόνο τις καταγγελίες, αλλά και όσους τις κάνουν;

Πρώτα τον συνήθη στόχο: τον ακτιβιστή και βραβευμένο διασώστη, Ιάσωνα Αποστολόπουλο.

Το σημαδεύει από καιρό η εγχώρια ακροδεξιά, που επέβαλε στη, γνωστή υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Κατερίνα Σακελαροπουλου να ακυρώσει την παρασημοφόρησή του.

Καθώς αυτές οι θεάρεστες δραστηριότητες δεν αξίζουν τα λεφτά τους αν δεν έχουν και κάτι από ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε στο στόχαστρο και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Η χορωδία των κυβερνητικών παπαγάλων του καταλογίζει ότι, ευρισκόμενος σε πάνελ με τον ανθέλληνα διασώστη, έβλαψε τη χώρα, την ώρα που ο Ερντογάν επιτίθεται καθημερινά στον Μητσοτάκη.

Έλα ντε. Μόνο που το έγκλημα του Κούλογλου να αγνοήσει τις απειλές Ερντογάν -αν όχι να συνταχθεί μαζί του- διαπράχθηκε … πριν διατυπωθούν. Μάγος ήταν;

Η εκδήλωση με τον Αποστολόπουλο που τον «ενοχοποιεί», οργανώθηκε στις… 10 Μαΐου. Όταν ίσχυε ακόμη το ειδύλλιο της «Ιστανμπούλ», κατά την πρωθυπουργική ορολογία.

Ο Ερντογάν άρχισε μετά τις 20 Μαΐου, να λέει ότι με τον Μητσοτάκη – τρώγοντας μελιτζάνες και λαβράκι με θέα Βόσπορο – τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε και τώρα ο δικός μας κάνει πίσω.

Μπροστά στον κίνδυνο να αρχίσει ο Τσίπρας να ζητάει εξηγήσεις για τη ΙΧ διπλωματία του Πρωθυπουργού, άρχισε η ομαδική επίθεση στον ευρωβουλευτή του.

Αλλά καθώς ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, άλλοι μπέρδεψαν τις ημερομηνίες και βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους.

Η γνωστή για τον ουμανισμό της, υφυπουργός Βούλτεψη, ψάχνει στο Αιγαίο, δεν βρίσκει νεκρούς και θριαμβολογεί ότι ουδείς ρίχθηκε στη θάλασσα.

Φιλομητσοτακικός αρθρογράφος προσφέρει στήριξη ακόμη και στον Γάλλο αξιωματούχο που ξήλωσαν από τη Frontex πρόσφατα για τις επαναπροωθήσεις: έφυγε …μόνος του, για να μην του λένε ότι πνίγει κόσμο!

Αναταραχή στο στράτευμα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Οι επαναπροωθήσεις είναι παράνομες: παραβιάζεται το διεθνές Δίκαιο, εξευτελίζονται άνθρωποι και μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή τους, ενώ κάποιοι τη χάνουν.

Το λένε ανθρωπιστικές οργανώσεις, ο ΟΗΕ, το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο τη Ευρώπης, μεγάλες ΜΚΟ, έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ζητάει ευθύνες ο Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη.

Το λέει και η Κομισιόν. Η επίτροπος Γιόχανσον, κάνει τ΄ αλατιού τον Μηταράκη, κάθε φορά που του ζητάει να ερευνήσει και αυτός της πουλάει ότι αυτά είναι «προπαγάνδα του Ερντογάν»…

Αδίκως τα βάζουν με τον Κούλογλου, επειδή δεν κρύβει – για …εθνικούς λόγους – τα εγκλήματα της ελληνικής ακτοφυλακής, της αστυνομίας και της Frontex κατά προσφύγων και μεταναστών.

Είναι ο αγγελιαφόρος, όχι το μήνυμα.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR