Στέφανος Τζουμάκας: “Άνευ αξίας είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ – Είναι τα τελειώματα ενός κόμματος”

Συνέντευξη στον Γ. Τραπεζιώτη

«Άνευ αξίας είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. Είναι τα τελειώματα ενός κόμματος, μιας μεγάλης πολιτικής περιόδου», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 ο κ. Στέφανος Τζουμάκας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας στη συνέχεια πως «το μεγάλο πρόβλημα σήμερα για τον κόσμο είναι η ακρίβεια και ο τρόπος που  μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε».

Μιλώντας στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Τζουμάκας τόνισε ότι «τα νέα δεδομένα λένε, πως πρέπει να πούμε όχι σε κυβερνήσεις τύπου μεγάλων συνασπισμών – των δυο μεγάλων κομμάτων – να πούμε όχι σε κυβερνήσεις δήθεν εθνικής ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με τον Τσίπρα επικεφαλής πρέπει να ηγηθεί μιας προοδευτικής στρατηγικής για τη χώρα. Δεν πρέπει να αλλάξουμε κυβέρνηση, πρέπει να αλλάξουμε πολιτική κατεύθυνση. Πρέπει να αγωνιστούμε για τη συσπείρωση προοδευτικών δυνάμεων για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα – είναι όρος αυτό. Αποτελεί βασική προϋπόθεση. Πρέπει να στείλουμε τον Μητσοτάκη στην αντιπολίτευση. Να τον στείλουμε στο παρελθόν!».

Αναφορικά με τα σενάρια μελλοντικών συνεργασιών, ο κ. Τζουμάκας σχολίασε πως «στην ΝΔ έχουν έναν αρχηγό απόλυτα αγορασμένο, θα αποφασίσουν οι καναλάρχες το τι θα κάνει ο Μητσοτάκης. Οι καναλάρχες ελέγχουν απόλυτα το μισό υπουργικό συμβούλιο, αυτά συμβαίνουν και αλλού, σε άλλες χώρες, αλλά εδώ γίνονται φοβερά πράγματα. Και το ΚΙΝΑΛ είναι απόλυτα διαβρωμένο, ελεγχόμενο από την ολιγαρχία. Γιατί ήρθε ξανά ο κ. Παπανδρέου; Το περίμενε μήνες για να επανέλθει ως ενωτικός υποψήφιος, απλώς οι εξελίξεις έτρεξαν λόγω της ασθένειας της κας Γεννηματά».

«Παρόλα αυτά», πρόσθεσε ο κ. Τζουμάκας, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη μετεκλογική συζήτηση έχει να πει πράγματα με το ΚΙΝΑΛ. Κι αυτό γιατί στην μέση υπάρχει ο ελληνικός λαός. Ο κόσμος είναι το θέμα, που δεν θέλει να πάει στη Δεξιά. Αυτό είναι σημαντικό. Είναι και στελέχη, όπως ο Καστανίδης, που λένε δεν θα πάμε στη Δεξιά. Ο Λοβέρδος για παράδειγμα δεν το έχει πει. Άρα λοιπόν μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ στο κομμάτι τους εκείνο που μένει, που συντάσσεται με τον αντιδεξιό χώρο και θέλει να συμμετάσχει στο σχηματισμό κυβέρνησης προοδευτικής».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ