Στην τιβι και στο Τατόι, η Ελλάδα αναστενάζει

Toυ Ιωάννη Δαμίγου

Τα βραδινά προγράμματα της τηλεόρασης, ξεπλένουν τον κάματο και την κατάντια των εργαζομένων δουλοπάροικων της επικράτειας. Τα αποχαυνωτικά shows, η μυθοπλασία overdose και τα δελτία εγκυμοσύνης αγνώστων, κυριαρχούν. Αγνοώντας, ο μονοθεματικά ενημερωμένος ασήμαντων και ανενημέρωτος περί των κοινών πολίτης, την πραγματικότητα των αρπαγών κινητών και ακινήτων τιμαλφών, από αρχαιότητες έως ελευθερίας. 

Νέα καταιγιστική μυθοπλασία των ΜΜΕ, η παρακολούθηση και αναλυτική αναφορά της ζωής ενός κουτοπόνηρου αλλοδαπού, που ασέλγησε με την σειρά του, κατόπιν εντολών των “συμμάχων” …. δημοκρατικών εμπόρων, κατά του μόνιμα δικασμένου  στην προσφυγιά λαού, στην ίδια του την χώρα.

Η αναφορά ως έκπτωτος, απουσιάζει προκλητικά από τα μέσα των διαμορφωτών κοινής γνώμης. Αντίθετα, φωτογραφίες του κλόουν που αθλείται στο καράτε ως κασκαντέρ του Θου-Βου, καβάλα σε άλογο (σωστά) και άλλες που συγκινούν τους βασιλόφρονες κακόγουστου τελευταίου επεισοδίου σήριαλ “επιστροφή στο παρών”, περνούν μπροστά από τις οθόνες.

Και στο τραπεζάκι εμπρός από την τιβι του τηλεθεατή, το ανάλογο επίκαιρο μεζεδάκι … ποικιλίας, με ψωμί και ελιά, στην υγρασία και στο σκοτάδι λόγο οικονομικής στενότητας. Με μαύρα ρούχα οι μαύρες τηλεπερσόνες. με ανάλογο θλιμμένο ύφος να … θρηνούν τον μηχανορράφο κηφήνα της καταστροφής και αμετανόητο δολοπλόκο της διαστροφής. Θα καταφθάσουν όλα τα άνεργα παράσιτα των διάφορων οίκων, για να παρευρεθούν στην κηδεία του έκπτωτου στο Τατόι.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος δέκα τέσσερις ιδιωτικές πτήσεις. Από κοντά και οι σύγχρονοι εντόπιοι Χίτες, φτύνοντας τα κουκούτσια της ελιάς . Η υπουργός υποδοχής, φυτεύει θάμνους, καθαρίζει τον παραμελημένο έως εχθές χώρο και διαψεύδει πως έχει κοντά της και μπετονιέρα για τσιμέντωμα. Στην τιβι και στο Τατόι, η Ελλάδα αναστενάζει.

Θα περάσει και αυτή η Δευτέρα, θα αποσυρθούν στα παλάτια τους τα καρκινώματα και θα ασχοληθούμε πάλι με τα ελαφριά και ανώδυνα. Καλάθια, τιμές ενέργειας και βενζίνης, κατώτατος μισθός, κρούσματα και ΜΕΘ, ανεργία, παρακολουθήσεις, γνωματεύσεις, αναθέσεις και αδιευκρίνιστα εκατομμύρια, μπορούν να περιμένουν. Συγνώμη, αλλά αρχίζουν και τα σήριαλ. Να ξεφύγουμε και από την στεναχώρια της κηδείας.