Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή που διερευνά τη υπόθεση της αποκαλούμενης “μαφίας του Κορυδαλλού”. Αυτή τη στιγμή κρατείται στην ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται και άλλος δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση και για τον οποίο έχει επίσης εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

O κ. Λυκουρέζος,  μαζί με έναν ακόμη δικηγόρο, ήταν συνήγοροι υπεράσπισης του επίσης προφυλακισθέντος για την ίδια υπόθεση, δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου 65 ετών.

Ο κ. Λυκουρέζος και ο συνεργάτης του φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου -εγκλείστου επιχειρηματία για την υπόθεση Energa- δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης με την καταγγελλόμενη εμπλοκή του κ. Λυκουρέζου, είχε φέρει στο φως ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος (συνήγορος του Αρ. Φλώρου) κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.