ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να τελειώσουν τον Πατούλη – με κοινό υποψήφιο τον Γ. Σγουρό…

…Αλλά δεν το κανουν για να… μην συνεργαστούν!

Πρώτα τα πραγματικά περιστατικά – ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου. Ήτοι, την πρώτη αξιολόγηση των κομμάτων μετά τις εθνικές εκλογές.

Από τη μια ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης οργανώνει πλουσιοπάροχα την επανεκλογή του – με τη στήριξη της ΝΔ και κυρίως των… υπουργών της!

Από την άλλη, ο μόνος υπαρκτός αντίπαλός του «στο πεδίο», είναι αυτήν τη στιγμή ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, που με την ομάδα του «Αττική, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» δεν τον άφησε σε χλωρό κλαρί στο Περιφερειακό Συμβούλιο από το 2019.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Σγουρός -που κατέρχεται με προίκα με την πείρα και το έργο του στην Αυτοδιοίκηση και τον Αθλητισμό- έχει ήδη πλήρες, πλουραλιστικό ψηφοδέλτιο και είναι έτοιμος ακόμη και αν γίνουν την επόμενη Κυριακή οι εκλογές.

Τελευταία πρωτοβουλία του, είναι η συνεργασία με το Κίνημα «Κοινωνία Αξίων» του Στέλιου Φενέκου – με τις πρωτοποριακές ιδέες.

Την ίδια στιγμή οι φερόμενοι ως πολιτικοί αντίπαλοι του Πατούλη και του κόμματός του -ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- αδρανούν.

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει τάση υποστήριξης ενός πρώην δημάρχου, που δεν δείχνει να έχει δυναμική και στη Χαρ. Τρικούπη ακόμη ψάχνονται.

Οι γνωρίζοντες τα αυτοδιοικητικά υποστηρίζουν ότι η κοινή στήριξη του πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου του Σγουρού -ενισχυμένου ενδεχομένως με στελέχη από τα δυο κόμματα- θα κάνει τον Πατούλη παρελθόν και θα είναι η πρώτη νίκη της αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Κάτι σαν πρόωρη νίκη που πήρε το 1991 στη Β΄ Αθήνας το -ηττηθέν το 1990- ΠΑΣΟΚ, στην αναπληρωματική εκλογή για την κάλυψη της θέσης του Δημ. Τσοβόλα. Με υποψήφιο τον Γ. Μαγκάκη, όταν η ΝΔ του πατρός Μητσοτάκη υποστήριξε τον… Βασίλη Λεβέντη.

Και όμως αυτή την προφανή ευκαιρία την παραβλέπουν τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί μάλλον είναι χαμένος στο διάστημα – καθώς υπήρξε η απόλυτη εξαφάνισή του στην Αυτοδιοίκηση το 2019. Το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν θέλει να φανεί ότι… συμπράττει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φάμελλος και Ανδρουλάκης κλείνουν τα μάτια για μια έτοιμη δημοκρατική νίκη. Η αποθέωση του παραλόγου και η χαρά του Πατούλη και του Μητσοτάκη.

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR