Τσίπρας και Ανδρουλάκης να κάψουν το νέο παιχνίδι Μητσοτάκη με τον Λοβέρδο: να ανακοινώσουν τον Γιάννη Σγουρό κοινό υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής

Του Γ. Λακόπουλου

Δεν θα τελειώσουμε ποτέ με τις συνομωσίες της συμφοράς  που βάζουν μπροστά οι  ειδικοί του είδους στο μέγαρο Μαξίμου ποτέ για να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Σ και ποτέ για να «καπελώσουν» το ΚΙΝΑΛ.

Στις αρχαιρεσίες του περασμένου Δεκέμβριου  υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια από  το σύστημα Μητσοτάκη και τα μέσα που ελέγχει συγκεκριμένος μιντιάρχης να κάνουν τον Λοβέρδο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ

Η κομματική βάση τον έστειλε άκλαφτο. Αλλά καθώς όσοι τον εργαλειοποίησαν “δεν έχουν τώρα τι να τον κάνουν” – όπως λέει στέλεχος του ΚΙΝΑΛ- ρίχνουν στην πιάτσα το σενάριο της  υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής. Με υποστήριξη από τη  ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

Οι πρώτες αντιδράσεις  παραγόντων της  Χαρ. Τρικούπη είναι χαρακτηριστικές: “Δεν σφάξανε”».

Ο εν λόγω εκλεκτός της ΝΔ  τελεί υπό ποινική δίωξη για δωροδοκία στο σκάνδαλο Νοβάρτις. Συνιστά αυτοταπείνωση σε ένα κόμμα- αν όχι διάθεση συγκάλυψης ή συνενοχής- να τον  προτείνει για οτιδήποτε πριν η  Δικαιοσύνη αποφανθεί για την περίπτωσή του.

Μπορεί να έκανε το λάθος η Γεννηματά να τον ορίσει κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο- για να τον ξηλώσει τελικά, αλλά ο Ανδρουλάκης δεν ΄έχει λόγο να φορτωθεί τις αμαρτίες του.

Πολύ περισσότερο δεν σκοπεύει να πέσει  στην  παγίδα που του στήνει ο  Μητσοτάκης -με στόχο να συμπτύξει μαζί του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο – και να μετατραπεί ο ίδιος και το κόμμα του σε … μηχανισμό υποστήριξης του Λοβέρδου λόγω  υποψηφιότητας.

Χωρίς το αντιλαμβάνονται όμως οι σπόνσορες του αποδοκιμασθέντος Λοβέρδου διαμορφώνουν την καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσαν να έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης για το ζήτημα της υποψηφιότητας στην Περιφέρεια Αττικής στην οποία οργιάζει ο  Γ. Πατούλης, κυρίως από λάθη του τότε ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού από το ΚΙΝΑΛ και η υποστήριξη της από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η καλύτερη πολιτική κίνηση στην τρέχουσα συγκυρία. Ειδικά για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πρώτο, θέτει τις βάσεις για την ανάκτηση της Περιφέρειας και δεύτερο είναι ένα μήνυμα  αφενός τον κόσμο της Αυτοδιοίκησης και αφετέρου στη Δημοκρατική Παράταξη.

Σε κάθε περίπτωση είναι κίνηση που ακυρώνει τους σχεδιασμούς Μητσοτάκη. Ποιος στα δυο κόμματα μπορεί να μην το θέλει; Εκτός από τον…Λοβέρδο.

Ο Σγουρός είναι έμπειρος αυτοδιοικητικός με επιτυχημένη θητεία στην  μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και απόδειξη είναι ότι ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ του 4% -τόσο πήρε στην περιφέρεια Αττικής το ΚΙΝΑΛ- λίγο έλειψε να υπερσκελίσει τη Δούρου. 

Επιπλέον ακόμη και στη ΝΔ υπάρχουν δυνάμεις που θα στήριζαν την υποψηφιότητα του- για αυτοδιοικητικούς λόγους, όπως άλλωστε είχε κάνει παλαιότερα ο …. Νίκος Χαρδαλιάς.