Όλγα Κεφαλογιάννη: Βεντέτα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Για τους γνωρίζοντες αυτός που μπορεί να τα βάλει με την Οικογένεια και να καθαρίσει, είναι ένας… συνασπισμός τριών οικογενειών, που φαίνεται να διαμορφώνεται ήδη. Υπέρ της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Το αδιέξοδο της ΝΔ ως κόμμα, με το επερχόμενο – κακό – τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια φράση:

Ο Καραμανλής δεν θέλει, ο Δένδιας δεν μπορεί, ο Άδωνις θα ήταν παρωδία.

Τότε ποιος; Καθώς ο πήχης το 2016 κατέβηκε χαμηλά με την εκλογή του σημερινού επικεφαλής, υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι: ο Πιερρακάκης, ο Μπακογιάννης, η… Κεραμέως.

Ακόμη και ο Σαμαράς φέρεται να καλλιεργεί για τον εαυτό του ρεβανσιστικές προσδοκίες.

Α, και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Μεγάλη πλάκα…

Για τους γνωρίζοντες αυτός που μπορεί να τα βάλει με την Οικογένεια και να καθαρίσει, είναι ένας… συνασπισμός τριών οικογενειών, που φαίνεται να διαμορφώνεται ήδη. Υπέρ της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Οι οικογένειες Κεφαλογιάννη και Βαρδινογιάννη που δεσπόζουν στο γενεαλογικό της δέντρο και η οικογένεια Μάτσα, του συζύγου της, μπορούν να καταπιούν το Μητσοτακέικο.

Η πρώτη οικογένεια έχει τις ρίζες της στο Λαϊκό Κόμμα. Η δεύτερη διαθέτει περγαμηνές ισχυρής παρουσίας στη Δημοκρατική Παράταξη. Και η τρίτη ΕΑΜική παράδοση.

Σ’ αυτή τη δύναμη πυρός ενδεχομένως να προστεθεί – αν είναι για καλό σκοπό και η επιρροή του – κανονικού – Κώστα Καραμανλή.

Ο γιος του Κώστα Μητσοτάκη – κατά καιρούς αποσυνάγωγου και τις τέσσερις οικογένειες – δεν θα καταλάβει από πού του ήλθε.

Ειδικά από εδώ και πέρα που φαίνεται να τον εγκαταλείπουν όσοι τον ανέδειξαν. Ήδη το συγκρότημα Μαρινάκη, του κουνάει το μαντήλι…

Τι μένει; Να αξιολογηθεί αν η Όλγα μπορεί να σηκώσει το βάρος της ηγεσίας απέναντι στον Τσίπρα.

Το βιογραφικό της είναι εντυπωσιακό: Κολέγιο, Νομική στο Καποδιστριακό, οικονομικά στο King’s College, Διεθνείς σχέσεις στο Fletcher του Tufts, προϋπηρεσία σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία και την Κομισιόν, τρεις γλώσσες και πρωτιά στην Α’ Αθήνας.

Όπως επίσης κι ένα καλό κίνητρο: να πληρώσει ο Κυριάκος της παράλειψη της από την κυβέρνηση του για χάρη της… Μενδώνη!

Και από πολιτικά προσόντα; Εδώ παίζεται.

Όπως ασκείται σήμερα η πολιτική και διαμορφώνεται το ηγετικό προφίλ των πολιτικών, όλα κρίνονται από την ικανότητά της να προσθέσει – με ένα καλό επιτελείο πολιτικού μάρκετινγκ – πολιτικές αρετές στην εντυπωσιακή δημόσια παρουσία της.

Προς το παρόν η κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη δοκιμάζει τις δυνάμεις της ως δέλφινα, αμφισβητώντας είτε προσωπικά την ηθική του Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είτε την επάρκεια των υπουργών του, με τελευταίο κρούσμα τη στοχοποίηση του Χατζηδάκη.

Λεπτομέρεια – αν έχει σημασία. Η σύγκρουση της Όλγας με τον Κυριάκο, έγινε με αφορμή το ίδιο χαρτοφυλάκιο, που προκάλεσε τον τελευταίο γύρο της σύγκρουσης των ανιόντων τους.

Ο παλιός Μητσοτάκης πήρε το υπουργείο Τουρισμού από τον Γιάννη Κεφαλογιάννη και ο νεότερος δεν το έδωσε στην Όλγα.

Κάπως έτσι προχωρούν οι μεγάλες βεντέτες.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR