Τάκης Θεοδωρικάκος: Μέγγενη

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Επιτιθέμενος στον Μπακογιάννη, παίζει το παιχνίδι του αφεντικού, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τους κατοίκους της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση η μέγγενη τον ακυρώνει: αν αρνείται να συναντηθεί με τον δήμαρχο της πρώτης πόλης, κάτι άλλο παίζεται…

Κολομβία, Βαγδάτη και Καμπούλ. Τρεις προσδιορισμοί για την ασφάλεια της Αθήνας, από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ανάλογα με το σε ποια πλευρά βρισκόταν σε κάθε φορά.

Ως υπουργός αστυνόμευσης έβρισκε την ελληνική πρωτεύουσα ασφαλέστατη. Από την αντιπολίτευση την ξανάκανε Καμπούλ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν διευκρίνισε σε ποια κατάσταση την παρέλαβε. Ίσως γιατί δεν περίμενε ότι αιφνιδίως θα τον έβαζε αντιμέτωπο με την πραγματικότητα, ο πιο αρμόδιος: ο δήμαρχος της πόλης:

– «Η Αθήνα έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα παραβατικότητας αυτή τη στιγμή» και «δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε υποχώρηση της αστυνομίας».

Βολή κατ’ ευθείαν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη – με την επιβαρυντική καταγγελία της αδιαφορίας: «Τον παρακαλώ ένα μήνα να συναντηθούμε και το αποφεύγει».

Στην πραγματικότητα τον στέλνουν στον εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό.

Από τον 7ο όροφο του ουρανοξύστη της Κατεχάκη, σήκωσαν το γάντι:

«Πού το πάει ο Δήμαρχος; Θέλει την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;». Χωρίς διευκρίνιση αν παραπέμπουν στη Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ ή στον πολιτευτή της ΝΔ Χρυσοχοΐδη.

Εδώ αρχίζουν τα καλύτερα. Για τους παροικούντες ο καυγάς είναι προσχηματικός.

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έχει να μοιράσει τίποτε με τον Θεωδωρικάκο. Απλώς έχει πρόβλημα με τους συγγενείς του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στα μαχαίρια με τον Κυριάκο. Αλλά αυτή τη φορά φημολογείται ότι ο Πρωθυπουργός ευνοεί και δεύτερη «κεντροδεξιά» υποψηφιότητα στο δήμο.

Χώρια που αν στείλει άλλον υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής, θα σπρώξει τον Πατούλη επίσης στο δήμο Αθηναίων.

Έτσι το άστρο του -φιλόδοξου- Μπακογιάννη θα σβήσει – ακόμη και αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχουν άλλοι ένοικοι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντιδρά στο πεδίο που ξέρει ότι θα έχει μαζί του τους πολίτες:

Πρώτα τρολάρει : «Αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Μετά ρίχνει στα σκυλιά τον… Θεωδωρικάκο: «Ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει την πραγματικότητα».

Μέλος της οικογένειας είναι, με τις οικογενειακές μεθόδους αντιστέκεται στη μεθοδευόμενη εκπόρθησή του.

Εθισμένος, από τον καιρό της ΚΝΕ, στις ίντριγκες και τα μαχαιρώματα ο υπουργός προσπαθεί να ξεφύγει από τη μέγγενη.

Αν δεχθεί ότι ο δήμαρχος ξέρει καλύτερα την πόλη του, αυτοπυροβολείται και εκθέτει τον Μητσοτάκη: το 2019 -υπό την καθοδήγησή του- είχε κάνει σημαία της εκλογής του την ασφάλεια.

Επιτιθέμενος στον Μπακογιάννη, παίζει το παιχνίδι του αφεντικού, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τους κατοίκους της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση η μέγγενη τον ακυρώνει: αν αρνείται να συναντηθεί με τον δήμαρχο της πρώτης πόλης, κάτι άλλο παίζεται…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR