Τα δωρεάν τεστ και η μεγαλοσύνη του Ηγέτη -που αποφάσισε να μας εμπιστευθεί -όλους

Με το ερώτημα ποιος παρέλαβε την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα να μην έχει απαντηθε΄ί ο Πρωθυπουργός έκανε μια ακόμα τρίπλα από αυτές που συνηθίζει όταν βάζει τους υπουργούς του να προαναγγέλλουν ένα αντιδημοφιλές μέτρο και τους αδειάζει με ένα αντίθετο, αλλά δημοφιλές.

Προφανώς οι υπουργοί του έχουν λάβει από το Μαξίμου τις αποφάσεις που ανακοινώνουν, αλλά τελικά αυτές γίνονται “εισηγήσεις” -που ο Πρωθυπουργός -που της έκανε- τις απορρίπτει για να πει το κλασσικό πιά “αποφάσισα”.

Αυτή τη φορά φάνηκε πως τις εισηγήσεις έκανε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που δεν είχε όμως συνεδριάσει. Ποιος έκανε την εισήγηση για τα υποχρεωτικά τεστ που αποφάσισε να μην δεχθεί τελικά ο ελεήμων Πρωθυπουργός;

Φαίνεται πως ήταν κάποιος “κακός”, αφού πρ΄ότεινε ένα “άδικο” μέτρο που όμως ο “καλός” πρωθυπουργός διορθώνει: αντί οι πολίτες να πληρώσουν δυο τεστ παίρνουν δωρεάν δύο τεστ -από τον Πρωθυπουργό προσωπικά -που εμφανίζεται και ο μόνος που αποφασίζει, αλλά και δίκαιος.

 «Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους” είπε ο Πρωθυπουργ΄ός.

Το νόημα δεν είναι τελικά τα υποχρεωτικά τεστ που έγιναν δωρεάν, αλλά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε λίγες προτάσεις έκρυψε το “εγώ” στα ρήματα “δέχτηκα”, “απέρριψα” , “θεώρησα”, “επέλεξα”. Εγώ -που “αντί να επιβάλλω, επέλεξα να εμπιστευτώ”.

Πόσο Μεγάλος, πόσο Δίκαιος και πόσο Αποφασιστικός. Αυτός που δέχεται εισηγ΄ήσεις, μπορεί να επιβάλλει, αλλά δεν το κάνει. Και πόσο Καταδεχτικός -αφού εμπιστεύεται τους πολίτες.

Σε ευχαριστούμε, Μεγαλειότατε. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης Σου.