Τι ακριβώς ζητάει ο Κ. Σημίτης και από ποιoν;

Μετά τη νέα  δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή -στην οποία αναφέρεται  και το όνομά του- ο Κώστας Σημίτης έκανε μια νέα δήλωση:

«Είναι επικίνδυνο για τη χώρα ο δημόσιος βίος να σύρεται στο βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας ενώ η κρίση είναι ακόμα παρούσα. 

Οι σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες ανάλογες με αυτές που ζήσαμε και πληρώσαμε το 2015.

Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν.

Όπως έχω δηλώσει, προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν
».

Κανείς δεν πρόκειται να διαφωνήσει μαζί του σ’ αυτά που λέει. Είναι ακριβώς έτσι. Εκτός από την τελευταία παράγραφο στην οποία μιλάει για «προσωπικές επιθέσεις εναντίον του».

Αφού βλέπει τέτοιες επιθέσεις δεν θα πρέπει να τις προσδιορίσει κιόλας; Σε τι ακριβώς αναφέρεται; Και από πού δέχεται αυτές τις επιθέσεις; Από ποιους συγκεκριμένα; Υπάρχει μόνο μια αναφορά στο πρόσωπο του από μάρτυρα -που δεν είναι «κουκουλοφόρος». Αξιόπιστος ή όχι θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Αυτός του επιτίθεται;  Γιατί δεν το λέει; Άλλος; Γιατί δεν τον δείχνει;

Εν πάση περιπτώσει τι θέλει ακριβώς ο πρώην πρωθυπουργός και από ποιον; Αν απευθύνεται στην κυβέρνηση τι της ζητάει;  Να εμποδίζει μάρτυρες να αναφέρονται στο πρόσωπό του; Να του κάνει τον δικηγόρο όταν συμβαίνει; Να καταργήσει κοινοβουλευτικές και δικονομικές διαδικασίες εφόσον αναφέρονται και σ’ αυτόν; Να τον εξαιρέσει και να αφήσει τα υπόλοιπα ως έχουν;  Αυτός έτσι έκανε επί των ημερών του;

Αν πάλι αναφέρεται τη Δικαιοσύνη με ποια έννοια της υποδεικνύει πώς θα κάνει τη δουλειά της; Και αφού το κάνει τι ακριβώς συστήνει στους εισαγγελικούς λειτουργούς; Μήπως να μην ακούν τι λένε οι μάρτυρές; Να μην ακούν μόνο όσα αναφέρονται σ’ αυτόν γιατί είναι «προσωπικές επιθέσεις»; Η να μην ερευνούν αν όσα λένε είναι ακριβή και να τα αφήνουν να  πλανώνται; Να μην ερευνούν κανέναν;

Ας αναφέρει καθαρά τι θέλει να γίνει. Κατά τα λοιπά είναι κρίμα ότι σχολιάζοντας μια τόσο σοβαρή υπόθεση ήταν το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι «οι προσωπικές επιθέσεις δεν τον αγγίζουν» -αν και το ερώτημα δεν είναι αν τον αγγίζουν ακριβώς οι προσωπικές επιθέσεις. Και δεν βρήκε να πει κάτι για τους συνεργάτες και τους υπουργούς του, που τους αγγίζουν. Σα να μην τον αφορά.