Τι δεν καταλαβαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης από την απαλλαγή της εισαγγελέως Βλάχου της ΕΥΠ;

Η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν ευρωβουλευτής, από την ΕΥΠ, είναι ομολογημένη επισήμως.  Αλλά «νόμιμη»  όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός και πολιτικός της προϊστάμενος. Εννοώντας ότι είχε την έγκριση της  εισαγγελέως  Βασιλικής Βλάχου, που ήταν τοποθετημένη στην ΕΥΠ

Επειδή αυτή η νομιμότητα είχε αμφισβητηθεί, κινήθηκε εναντίον της  πειθαρχική έρευνα, με εντολή του αρμοδίου αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.  Η ολοκλήρωσή της προ ημερών , απάλλαξε την εισαγγελέα. Συνεπώς οι παρακολουθήσεις που  υπέγραψε ήταν νόμιμες.

Αυτό δημιουργεί ένα θέμα πρωτίστως για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. Καθίσταται οριστικό ότι υπήρχε νόμιμος λόγος για να υπάρξει «επισύνδεσή» του από την ΕΥΠ και μαλιστα να ανανεωθεί και να φτάσει συνολικά στους τρεις μήνες

Περιέργως από την πλευρά του δεν υπήρξε καμία αντίδραση για την απαλλαγή της εισαγγελέως. Αν  θεωρεί την απαλλαγή μεθοδευμένη, όφειλε να το καταγγείλει.  Αλλιώς αποδέχεται ότι νομίμως τον «άκουγε» η εθνική αντικατασκοπία.

Αυτό με τη σειρά του γεννά ερωτήματα.

Δεν ενδιαφέρεται να μάθει το λόγο;  Δεν θέλει να γνωρίζει που βρίσκεται το προϊόν της παρακολούθησής του;

Το θέμα αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον αν ληφθεί υπόψη ότι πρόσφατα ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στεφ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τον Ανδρουλάκη «εκβιαζόμενο» και αυτός αντι να ζητήσει εξηγήσει για την προσωπική προσβολή,  το αντιμετώπισε με …ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-  που δεν απαντούσε στη μομφή.

Τι δεν  καταλαβαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Γ. Λ.