Τον Κασσελάκη τον πάνε ως πρόβατο επί σφαγή οι «δικοί του», μαζί και τον ΣΥΡΙΖΑ!

Του Βασίλη Σκουρή

    

Με την αναβολή των εκλογών επιδιώκουν να αλλάξουν τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το ρόλο της αντιπαράθεσης με το μπλοκ που στηρίζει την Γεροβασίλη, επιδίωξη να «ξεμπερδέψουν» και με τον Τσίπρα!

Η αναβολή της εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιθανότερη εξέλιξη τη στιγμή που γράφεται το κείμενο που διαβάζετε.

Ο υπογράφων δεν ασπάζεται απολύτως την εκτίμηση πως την αναβολή τη θέλει ο Στέφανος Κασσελάκης γιατί φοβάται ότι θα χάσει τις εκλογές.

Ακόμα και αν συνέβαινε αυτό, όπως λέει ο ποιητής, θα πρέπει να δούμε πέρα από τα λεγόμενα και να δούμε πέρα από τα φαινόμενα!

Στόχος των ηγετικών στελεχών που την προτείνουν και που είναι (παρά την κριτική που έχουν ασκήσει στον ίδιο) του «κλίματος Κασσελάκη» (Νίκος Παππάς πρωτίστως, αλλά και Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος κοκ) είναι να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις ευρωεκλογές, αλλά στις υποψηφιότητες που θα τεθούν να έχουν λόγο οι ίδιοι και να είναι υποψήφιος ένας εξ αυτών!

Αντιθέτως με όσα υποστηρίζουν πάντως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στις ευρωεκλογές χωρίς να επιλύσει το θέμα ηγεσίας, που όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει, θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερη ήττα. Ενδέχεται να χάσει όχι τη δεύτερη, αλλά και την τρίτη, ίσως και την τέταρτη θέση, όπως και να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη ο εναλλακτικός πόλος απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποτελεί αξίωμα στην πολιτική, κόμμα που πάει σε εκλογές με αρχηγό υπό ομηρεία και με κάποιους από τους υποστηρικτές του να αναμένουν να γίνουν …χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν μπορεί παρά να φέρει από αρνητικό έως καταστροφικό αποτέλεσμα.

Οι «υποστηρικτές» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι για τον υπογράφοντα φανερό πως πάνε τον Κασσελάκη στις ευρωεκλογές ως πρόβατο επί σφαγή!

Άλλωστε, αν περάσει η πρόταση για αναβολή της εκλογής προέδρου θα αποτελεί μια μεγάλη ήττα του Στέφανου Κασσελάκη, που θα προέρχεται από τους υποστηρικτές του. Οι οποίοι, παράλληλα, έχουν ως στόχο και τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόταση του οποίου για αντιμετώπιση του προβλήματος της ηγεσίας τώρα ήταν απολύτως σωστή για όποιον ήθελε (ουσιαστικά) την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν όμως ο τέως πρόεδρος δείχνει το φεγγάρι, κάποιοι κοιτούν το …δάχτυλο.

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS