Τους εαυτούς μας ρε τώρα θα ξοφλάμε;

Του Γ. Τεκίδη

Είπε ο πολιτευτής της ΝΔ και η ομήγυρης έμεινε με ανοιχτό το στόμα. Κακώς βέβαια με ανοιχτό το στόμα, γιατί απάντησε ειλικρινέστατα ο πολιτευτής και χωρίς μασημένες κουβέντες, στο ερώτημα τι θα γίνει με τα χρέη τόσο του κόμματος του, όσο και με εκείνα του ΚΙΝΑΛ. 

Εδώ πια δεν μιλάμε για χρέη, αλλά για ένα πραγματικό κόλαφο, ένα Γολγοθά που με καλογερίστικο πείσμα αρνούνται εδώ και χρόνια οι ηγεσίες και των δύο κομμάτων, να ανηφορίσουν αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους. Ποιες ευθύνες θα ρωτήσει πάς εις, από τα κόμματα και τις ηγεσίες τους που σήμα κατατεθέν είναι η ανευθυνότητα, ο κυνισμός και η μνημειώδης αναλγησία. Γιατί για αυτούς επί της ουσίας δεν υφίσταται ζήτημα, μήτε καμία υποχρέωση, αφού όπως εξήγησε και ο πολυμήχανος πολιτευτής και δεν θέλουν οι άλλοι οι …χοντροκέφαλοι να καταλάβουν, το οικόπεδο Ελλάς με όλα τα ζωντανά και άψυχα πάνω του, είναι ιδιοκτησία από αιώνων της δεξιάς. Μαζί φυσικά και οι τράπεζες και το ρευστό τους.

Επομένως τι θα πει δανείστηκαν και χρωστάνε και πότε θα εξοφλήσουν και άλλα τέτοια κουραφέξαλα, που στενοχωρούν εδώ που τα λέμε μερικές φορές και τον Κυριάκο, που αμέτι- μουχαμέτι έχει βάλει σκοπό να αλλάξει τα φώτα της πατρίδος.

Πώς να μην αγανακτεί ο κάθε πατριώτης ακροδεξιός η  και νεοφιλελεύθερος, όταν… αδίκως καταγγέλλεται το κόμμα του ως μπαταχτσής και απατεώνας για κάτι που δεν το αξίζει; . Δανείσαμε ρε τους εαυτούς μας, απαντούν, δηλαδή από τα λεφτά τα δικά μας στο κάτω της γραφής, πήραμε κάποια ποσά προς εξυπηρέτηση κάποιων …εθνικών αναγκών  και όταν  θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου – ίσως αυτός ο αιώνας νε μην είναι αρκετός – θα επιστραφούν.

Απλά πράγματα, πειστικές εξηγήσεις και απαντήσεις που οι απάτριδες της αριστεράς και ο επικεφαλής τους ο Τσίπρας, αρνούνται να κατανοήσουν, επιμένοντας να επιτίθενται στον …καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, τον πρωθυπουργό που όπως είπε και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας , θαυμάζει όλος ο κόσμος. Ήταν δε τόσο πειστική σε αυτό που είπε η βασίλισσα, που την πίστεψε και ο Κυριάκος, λάμποντας ολόκληρος από χαρά και ανεμελιά.

Κι όμως παρά την διεθνή αναγνώριση και καταξίωση, εδώ η μίζερη και μικρόψυχη αντιπολίτευση, πλην της Φώφης, το κόμμα της οποίας για τις ίδιες…εθνικές ανάγκες δανείστηκε- τσέπωσε πάνω από 250 εκατ, ευρώ και έκτοτε σφυρίζει αδιάφορα – επιμένει να εγκαλεί τον Πρωθυπουργό μας τον Μωυσή για τα ανεξυπηρέτητα χρέη του κόμματος του . Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οραματιστή μιας καινούργιας υπέρλαμπρης Ελλάδος, τον άνθρωπο που απαξιεί να ασχοληθεί με καθημερινά και ποταπά πράγματα, που έμπρακτα έχει δείξει πως περιφρονεί  ότι έχει να κάνει με το χρήμα. Απόδειξη το προσωπικό του δάνειο, εκείνο γα τον κήρυκα των Χανίων. Λύσσαξαν Συριζαίοι και διάφοροι άλλοι καλοθελητές, ότι το φόρτωσε στον κόκορα και ότι η τράπεζα έκανε μαύρα μάτια να τον ξαναδεί και ύστερα από το θόρυβο που ξεσηκώθηκε, για να ζητήσει νέα ρύθμιση. Την οποία κι αυτή τηρεί με …θρησκευτική ευλάβεια.

Το καλό το παλληκάρι όμως, ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Ο σημερινός πρωθυπουργός μας, έχει αποδείξει κι άλλες φορές ότι δεν μασάει που λέει κι ο λαός μας μπροστά στα δύσκολα. Σε μια μεταμεσονύκτια συνεδρίαση κάποιου θερινού τμήματος της βουλής, τότε που η φύση ησυχάζει, τις ώρες που συνήθως  οι μαφιόζοι καταστρώνουν τα σχέδια της επόμενης μέρας, να περάσει μια από τις γνωστές σε άσχετο νόμο τροπολογία, διαγραφής των χρεών προς τις τράπεζες  της ΝΔ και του  ΚΙΝΑΛ.

Γιατί έτσι απαιτεί το… εθνικό συμφέρον.