Το παράπτωμα του Νίκου Βούτση

Η τελευταία συνεδρίαση της  Βουλής έδειξε ότι η ΝΔ σχεδιάζει να πορευτεί μέχρι τις εκλογές προκαλώντας ακραία πόλωση. Όσο και αν ήταν μάλλον αστεία η εμφάνιση το Κυριάκου Μητσοτάκη στο βήμα σε ρόλο… εξάλλου, νομιμοποιούσε μέχρι και αθλιότητες από τους βουλευτές του. Και βεβαίως ο πρώτος που βγήκε μπροστά σ’ αυτό ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σα να βρισκόταν σε  εξέδρα γηπέδου ως χούλιγκαν, αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «αλήτη». Η ΝΔ μας επαναφέρει στην προδικτατορική ΕΡΕ και τις φασαρίες που προκαλούσαν οι πιο τραμπουκίζοντες βουλευτές της στο Κοινοβούλιο.

Ωστόσο  η έκπληξη  δεν ήταν αυτό  που έκανε ο Γεωργιάδης: έστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν. Ήταν αυτό που δεν έκανε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Νίκος Βούτης άκουσε καθαρά  τι είπε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ. Το δήλωσε άλλωστε. Αλλά δεν έκανε αμέσως αυτό που όφειλε. Να διακόψει τη συνεδρίαση και να αξιώσει από τον βουλευτή να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη – προκαλώντας και τον αρχηγό του να τον υποχρεώσει σ’ αυτό- αλλιώς να τον αποβάλει από την αίθουσα.

«Κύριε Γεωργιάδη είπατε κάτι που το άκουσα μόνο εγώ. Γι’ αυτό μην συνεχίζετε…» είπε ο πρόεδρος και ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός σβήστηκε από τα πρακτικά. Αλλά αυτό δεν αρκεί.  Πολύ συχνά στη Βουλή ακούγονται απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί κυρίως από τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή. Αυτή τη φορά όμως το πράγμα ξέφυγε.

Ο αντιπρόεδρος του δευτέρου κόμματος μίλησε ενώπιος ενωπίω στον Πρωθυπουργό σαν  καραγωγέας και δεν είχε καμία συνέπεια κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού στη Βουλής. Αυτό δεν είναι καλό για τη συνέχεια και από αυτή την άποψη συνιστά παράπτωμα για τον πρόεδρο της Βουλής…