Όταν η ΝΔ του Κυριάκου αναθεωρεί την Ιστορία

Της Νατάσσας Ρουγγέρη

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κόμμα της ανανεωτικής Αριστεράς και δημιουργήθηκε από στελέχη που διαφώνησαν με τους δογματισμούς του μαρξισμού αποτελεί ψιλά γράμματα για τη ΝΔ

Από τη μια στοχεύει στο κεντρώο ακροατήριο και από την άλλη πολιτεύεται με χωροφυλακίστικη τακτική της δεκαετίας του ’60! Αυτό το… θαύμα μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να το πετύχει, βάζοντας οπλαρχηγό της ΝΔ τον Άδωνη Γεωργιάδη, έχοντας στελέχη χουντικού παρελθόντος σαν τον Μάκη Βορίδη και ρίχνοντας τελικώς το κόμμα του στα ακροδεξιά βράχια!

Επιχειρώντας λοιπόν να εξισώσει τον ναζισμό του Χίτλερ με τον κομμουνισμό, αναφερόμενος στον σταλινισμό που στην ουσία αποτελούσε παρεκτροπή και ουδεμία σχέση είχε με όσα πρέσβευε ο κομμουνισμός, προστέθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη λίστα των σύγχρονων αναθεωρητών της Ιστορίας – και μάλιστα, της παγκόσμιας.

Να μην ξεχνάμε βέβαια και το προηγούμενο κατόρθωμα του Κυρ. Μητσοτάκη, όταν επιχείρησε να απαξιώσει την επιρροή της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα –η οποία, παρεμπιπτόντως και δυστυχώς, παραμένει τρίτο κόμμα στις περισσότερες δημοσκοπήσεις– μιλώντας στο αμερικανό δίκτυο Politico, όπου δήλωσε ότι «η μοναδική βία που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά»! Για να δεχτεί, όπως ήταν φυσικό, τα θερμά συγχαρητήρια του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, την οποία και ξέπλυνε ωραιότατα, υιοθετώντας την ακροδεξιά ρητορική του αντιπροέδρου του Αδωνη…

Και τότε και τώρα όμως, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να βάλει στην άκρη την καθαρή θέση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και σήμερα αποδοκιμάζει τις ακραίες λογικές του, αλλά και παλαιότερα όταν είχε διαφωνήσει το 2009 με ψήφισμα που προωθούσε στο Ευρωκοινοβούλιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου η ΝΔ είναι μέλος. Το εν λόγω ψήφισμα επιχειρούσε κι αυτό να εξισώσει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Η συγκεκριμένη απόφαση Καραμανλή μάλιστα, οι ευρωβουλευτές του οποίου αποχώρησαν από την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ εκείνοι του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει αρνητικά, είχε εξοργίσει τότε τους Γερμανούς, οι οποίοι –γι’ άλλους, δικούς τους λόγους που έχουν να κάνουν με το ενοχικό ναζιστικό παρελθόν τους–επιθυμούσαν από τότε αυτή την εξίσωση.

Κρατούν αποστάσεις

Επιπλέον και άλλα νεοδημοκρατικά στελέχη βγαίνουν ένα ένα και αποδοκιμάζουν τις τακτικές της ηγεσίας, όπως  ο Θόδωρος Φορτσάκης, παίρνοντας αποστάσεις από την ακροδεξιά ρητορική και την κλασική πια θεωρία των δύο άκρων «που τελικώς… εφάπτονται»!

Από την άλλη πλευρά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη –με μικρή καθυστέρηση είναι αλήθεια– καταδίκασε την ανιστόρητη ταύτιση ναζισμού – κομμουνισμού, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη… βαθυστόχαστη ανάλυση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το επίμαχο συνέδριο της Εσθονίας που ακολουθεί πιστά τη γραμμή Μητσοτάκη. Μάλιστα λίγες ημέρες αργότερα, ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος ανήκει στον στενό κύκλο του κ. Βενιζέλου, έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη, με το επιχείρημα ότι συγκαλύπτει τα εγκλήματα του σταλινισμού!

Τα ίδια και χειρότερα, εξάλλου, είχε κάνει κι ένα ακόμη πολιτικό στέλεχος της ΝΔ –από το οποίο ουδείς περίμενε τέτοιες απόψεις– η πρώην υπουργός Παιδείας και ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου. Η κυρία Γιαννάκου έφτασε στο σημείο να εξισώσει τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ με τον σοσιαλισμό και άρα με την Αριστερά! Τόσο απλά… Εδώ δεν μιλάμε για αναθεώρηση της Ιστορίας, αλλά και για παντελή άγνοιά της!

Το σχιζοφρενικό δε με την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ – την ποια;– είναι ότι από τη μια επιχειρεί με πλάγιους τρόπους να εξοβελίσει τον δυσφημιστικό όρο Δεξιά, με μόνο τον Αδωνη να τον έχει… τιμή του και καμάρι του, αντικαθιστώντας τον με φιλελεύθερες και κεντρώες απόψεις και από την άλλη υιοθετεί τη στάση τού χωροφύλακα της δεκαετίας του ’60 και ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του…

Κι όλα αυτά επειδή ο Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να συμμετάσχει εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο συνέδριο της εσθονικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το οποίο επιχειρείται ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό. Παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ξεκαθάρισε, όπως και άλλα αριστερά στελέχη, ότι «δικαίως έχει κατηγορηθεί εκείνο το μοντέλο του κομμουνισμού» που παρήγαγε ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης, που παρήγαγε ακόμη και εγκλήματα – με τη διαφορά βεβαίως ότι δεν μπορεί να θεωρείται ισοπεδωτικά ο κομμουνισμός ως μία εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός.

Πέρα από την άγνοια ή μάλλον τη σκόπιμη παραχάραξη της Ιστορίας, σε τελική ανάλυση η ΝΔ παραβλέπει από πρόθεση το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κόμμα της ανανεωτικής Αριστεράς και δημιουργήθηκε από στελέχη, τα οποία διαφώνησαν ακριβώς με τους δογματισμούς του μαρξισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη… Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την Πειραιώς, που προκειμένου να ρίξει τη σημερινή κυβέρνηση, αντί να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, κάνει άλματα λογικής και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.

ΑΠΟ ΤΟ DOCUMENTO