Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θα γίνει μπούμερανγκ…

Από ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου στο Facebook

 Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στριμώχνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι αυτό στείλανε τον αόρατο μέχρι χθες διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή για να πει ότι η παρακολούθηση του οικονομικού δημοσιογράφου Κουκάκη γινόταν για λογαριασμό ξένης δύναμης.

Ανήκουστα πράγματα και πρωτοφανή. Που μεταμορφώνουν τη χώρα — κατ εντολήν Μητσοτάκη — σε Μπανανία. Για να αφήσουμε… κατά μέρος το αβάσιμο του ισχυρισμού. Οποιαδήποτε ΜΕΓΑΛΗ χώρα το επιδιώκει, έχει δυνατότητες να παρακολουθήσει κάποιον μόνη της. Καλώς η κακώς. Άρα ο ισχυρισμός εξυπηρετεί ένα στόχο: Να διώξει η κυβέρνηση την ευθύνη από πάνω της μετακυλίοντας σε…αόρατη ξένη δύναμη.

Και στις δυο περιπτώσεις τι προδίδουν όλα αυτά; Ότι 1.Η κυβέρνηση ειναι πειθήνιο όργανο των βουλήσεων άλλων χωρών (εφόσον αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι πέτσινος) 2. Προφανώς υπάρχει σχέδιο, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, παρακολούθησης πολιτικών παραγόντων και δημοσιογράφων που είναι…ενοχλητικοί.

Ο δε δύσμοιρος ΥΠΕπικρατείας που ισχυρίσθηκε ότι υπηρεσίες του κράτους δεν έχουν προμηθευθεί λογισμικό παρακολούθησης δεν αντιλαμβάνεται (όπως κι ο κυβ.εκπρόσωπος) ότι το ζητούμενο είναι άλλο: Αν εταιρίες που ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ, με οποιοσδήποτε τρόπο με το δημόσιο, το έχουν αγοράσει. ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ.

Απαντήσεις τώρα. Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι ξέφυγε, κάνει λάθος. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα είχε γίνει τεράστιο θέμα. Εδώ οι περισσότεροι δημοσιογράφοι το αποσιωπούν μην κι εκθέσουν τον Λουδοβίκο, μην και διακινδυνεύσουν όσα παίρνουν μαύρα η φανερά από το δημόσιο ταμείο για να είναι ευπειθείς και προστατευτικοί. Τα γεγονότα όμως καταγράφονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα γυρίσουν μπούμερανγκ.
Evangelos Antonaros (