Τρεις τυχαίες συμπτώσεις

Του Στέλιου Καλογεράκη

Ακολουθούν τρεις τυχαίες περιπτώσεις. Οι ομοιότητες προφανώς είναι συμπτωματικές:

Τα χρυσαυγιτάκια πριν από κάποια χρόνια υπήρξαν αγαπημένοι των lifestyle εντύπων και εκπομπών, ενώ από τους mainstream πολιτικούς υπήρχε όλη η “καλή” διάθεση ξεπλύματος αμαρτιών με δηλώσεις τύπου “Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας”, “θέλουμε να δούμε μια σοβαρή χρυσή αυγή” κτλ κτλ κτλ.

Μετά, καλώς οι θρασύδειλοι φυρερίσκοι καταβαραθρώθηκαν και, καλώς, όλοι τους κοιτούσαν με αποστροφή, ξεχνώντας ότι και με την δικιά τους ανοχή τράφηκε αυτό το ειδεχθές φασιστικό μόρφωμα.

Και ο χρόνος πέρασε…Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν επίτιμος συνομιλητής της εγχώριας ελίτ. Διευθυντής του Εθνικού, κολλητός των πάντων. Δεν προβλημάτιζε κανένα το πλήθος καταγγελιών από μαθητές του, καθώς και το γεγονός ότι η παρεκκλίνουσα συμπεριφορά του ήταν γνωστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους.

Μόλις υπήρξαν οι πρώτες καταγγελίες, χαρακτηρίστηκε ξαφνικά από αυτούς τους πολιτικοθρεμμένους που τον στήριζαν, ως επικίνδυνος εγκληματίας. ΟΚ! Αυτό λέγεται πολιτικός ελιγμός….και λίγος χρόνος ακόμα πέρασε…

Πριν λίγο καιρό, ο Μένιος Φουρθιώτης πόζαρε με λούμπεν καμάρι δίπλα σε ιεράρχες και πολιτικούς. Του παρείχαν προστασία, στοργή και προδέρμ και ήταν έτοιμοι να τον δεχτούν στις στοργικές αγκάλες τους. Τώρα έπεσαν από τα σύννεφα διαπιστώνοντας ότι αυτός ο τύπος είναι με το ένα πόδι στο οργανωμένο έγκλημα. Διαπίστωσαν με έκπληξη αυτό που όλος ο κόσμος είχε υποψιαστεί.

Και συνεχίζουμε σφυρίζοντας αδιάφορα και με θράσος. Ανυπομονώ να δω ποιο θα είναι το επόμενο “καλό παιδί” που θα πέσει ως έκπτωτος άγγελος από το στοργικό VIP στερέωμα. Σίγουρα θα είναι άλλη μία τυχαία περίπτωση!