Φουρθιώτης: Είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Φουρθιώτης. Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μαζί δυο ακόμα άτομα, ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε εκρήξεις

Στον εισαγγελέα βρίσκεται αυτή την ώρα ο Μένιος Φουρθιώτης αντιμέτωπος με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε στημένες επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί μέσα από αναλύσεις επικοινωνιών διαπίστωσαν ότι υπήρξε επαφή του Μένιου Φουρθιώτη με τα δυο άτομα την ώρα της επίθεσης στο σπίτι του ενώ  συνδέονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και με την επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στις 16 Απριλίου στη Νέα Ερυθραία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής φέρεται να είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρουσιαστής πλήρωσε για να γίνουν οι δυο επιθέσεις στο σπίτι του, συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι ποινικοί συμφώνησαν για το ποσό των 40.000 ευρώ τόσο για την ένοπλη επίθεση όσο και την έκρηξη στο σπίτι του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κατηγορηθεί ότι επί της ουσίας έστησε τις δυο επιθέσεις που έγιναν στις 16 και 23 Απριλίου:

-Η πρώτη επίθεση που κατήγγειλε ο Μένιος Φουρθιώτης έγινε στις 16 Απριλίου, όταν,  όπως υποστήριξε, άγνωστος εμφανίστηκε έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο και άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ. 

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τους κάλυκες από το καλάσνικοφ, τους οποίους και «ταυτοποίησαν» με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν λίγες ώρες μετά στην επίθεση κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ήταν ξημερώματα της 17ης Απριλίου όταν μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δυο άτομα δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ο συνεπιβάτης έβγαλε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί χωρίς, ευτυχώς, να πετύχει κάποιον από τους αστυνομικούς. Κατά τη βαλλιστική έρευνα πιστοποιήθηκε ότι και στις δυο περιπτώσεις πυροβολισμών χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.

-Η δεύτερη καταγγελία Φουρθιώτη έγινε στις 23 Απριλίου και αφορούσε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού και πάλι έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί «κλείδωσαν» επικοινωνία και επαφές του Μένιου Φουρθιώτη και με τα δυο άτομα ενώ εντόπισαν αποτυπώματα και DNA τους που βρέθηκαν στο σπίτι του παρουσιαστή.

Η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά τις δημόσιες καταγγελίες του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος κατήγγειλε ότι στις 6 Απριλίου (τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία Γ. Καραϊβάζ) είχε ενημερωθεί, πως ο Φουρθιώτης αναζητούσε στο χώρο της νύχτας εκτελεστές για να πυροβολήσουν το σπίτι του προκειμένου να δικαιολογήσει την αφαίρεση της αστυνομικής του φρουράς και επίσης και να «χτυπήσουν» δύο δημοσιογράφους, εκ των οποίων ο ένας ο Κ. Βαξεβάνης. Πληροφορίες τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης επιβεβαίωσε και ενόρκως καταθέτοντας στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ