Χάρης Θεοχάρης: Ριμέικ

Εφέτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήγε στη Σαντορίνη, να κόψει, στο ηλιοβασίλεμα, την κορδέλα έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Πέρυσι του βγήκε ξινό- όσο και το Καστελόριζο στον Γ. Παπανδρέου , τηρουμένων των αναλογιών.

Μεταξύ των άλλων τον πλάκωσαν ο Άδωνις με τον Νικήτα, ως ηθικό αυτουργό για τη γιγάντωση τους δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Άφησε το ψαλίδι στον Χάρη Θεοχάρη κι αυτός διάλεξε το κοντινό Σούνιο ως σκηνικό για να δοξαστεί. Η για να συνέλθει από το στραπάτσο που έπαθε στο BBC.

Παρένθεση. Ο Θεοχάρης είναι μυστήρια περίπτωση δημοσίου προσώπου Είναι «καλό παιδί», αλλά ως πολιτικό η κοψιά του τον αδικεί: σε όποιο σύνολο και αν τον βάλεις δείχνει «αυτός που κάνει τα θελήματα».

Ότι επιβιώνει στην πολιτική με σλάλομ, είναι παράδοξο- για όσους τον ξέρουν τουλάχιστον.

Με καλούτσικο βιογραφικό βρέθηκε στα πρώτα αγρία χρόνια της μνημονιακής Ελλάδας σε ρόλους που δεν ήταν για τις πλάτες του.

Από Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, το 2011, κάποιος τον πλάσαρε στην τρόικα για Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων – στο υπουργείο Οικονομικών. 

Οι «Σαμαράδες» τον έστειλαν άκλαυτο- χωρίς να δώσουν εξηγήσεις. Απλώς διακινήθηκε ότι ήταν πιο μνημονιακός από τον Τόμσεν.

Όσοι τον είχαν προωθήσει στον πυρήνα της μνημονιακής διαχείρισης ,δεν τον εγκατέλειψαν. Με τη συνδρομή τους έγινε βουλευτής με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Αλλά ήθελε να είναι αυτός ο αρχηγός και βρέθηκε εκτός νυμφώνος.

Ακριβώς το ίδιο κουσούρι του διέλυσε το 2016 την κίνημά «Δημοκρατική Ευθύνη» που έστησε με άλλους. Πίστευε πως είναι μεγαλύτερο πολιτικό μέγεθος από τον Αλέκο Παπαδόπουλο, που συμμετείχε .

Έτσι έγινε ο πρώτος πολιτικός που διεγράφη από το κόμμα που ….ίδρυσε.

Πάλι το συγκρότημα που τον έβαλε στην πολιτική τον φρόντισε και βρέθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ-με την οποία όχι μόνο επανεξελέγη το 2019 , αλλά έγινε και υπουργός Τουρισμού.

Λέγεται ότι σε δυο ανασχηματισμούς ήθελε να τον κόψει ο Μητσοτάκης, αλλά και στις δυο οι από μηχανής Θεοί του τον έσωσαν. Εδώ κλείνει η παρένθεση και οποίος θέλει να καταλάβει κατάλαβε.

Για πολλούς θεωρείται μάλλον ατυχής στιγμή για τον τουρισμό ότι και η εφετινή περίοδος βρίσκει πάλι τον Χάρη, στο τιμόνι του αρμόδιου υπουργείου.

Τους δικαιώνει διαρκώς- με τρόμο.

Η παρουσίαση των τουριστικών στόχων εκ μέρους του στο Σούνιο, ήταν κάτι σαν ριμέικ της προηγούμενης χρονιάς- χωρίς τον Μητσοτάκη στο πόντιουμ.

Το μότο του «Ανοίγουμε πανιά με ασφάλεια», δεν πολυδένει με τη χώρα στο «πορτοκαλί» και αποκλεισμένη ως προορισμό για πολλές χώρες.

Για κάποιο λόγο του προκύπτει ότι «το 2020 ο τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα».

Εφέτος πιστεύει ότι θα πάει καλύτερα. Με πάνω από 11.000 νεκρούς, έναντι μερικών εκατοντάδων τέτοιο καιρό πέρυσι.

Λέγεται ότι ο φημολογούμενος ανασχηματισμός καθυστερεί, γιατί , μεταξύ των άλλων, ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να αλλάξει υπουργό Τουρισμού πριν έλθουν οι πρώτοι τουρίστες.

Τον έχει πάντως προγραμμένο. Μπορεί να το διακρίνει κανείς στη νευρικότητα που εκδηλώνεται από την πλευρά του κέντρου ισχύος που τον κρατούσε μέχρι τώρα στο παιχνίδι.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR