Χωρίς ελαφρυντικά η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Χωρίς ελαφρυντικά η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που ανακοινώθηκε, εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Kανένα ελαφρυντικό και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, Θανάση Καμπαγιάννη, «ο “άσος” του Λαγού ήταν η υποβολή αίτησης εξαίρεσης κατά των δικαστών της σύνθεσης που τον καταδίκασαν. Το θέαμα ήταν αξιολύπητο, αλλά έγινε και γκροτέσκο όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Λαγός δεν μπόρεσε να πείσει ΟΥΤΕ τους συνηγόρους του και αναγκάστηκε να διορίσει άλλον συνήγορο, τον γνωστό για τις εθνικοσοσιαλιστικές του απόψεις Πλεύρη.
Το δικαστήριο διέκοψε για να έρθει ο Πλεύρης και να συγκεκριμενοποιήσει το αίτημα. Το δικαστήριο μπορεί να απορρίψει ως προδήλως καταχρηστικό το αίτημα».Remaining Time-0:01FullscreenMute

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο αποφάσισε τη χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και του σύννομου προτέρου βίου στον Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη.

Επίσης, αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για ένταξη και υπόθεση του Παύλου Φύσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Τέλος, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

ΑΠΟ ΤO TVXS