Όταν η κυβέρνηση εξευτελίζει τους ανθρώπους και διασύρει τη χώρα -για το καλό τους

Του  Ταξιδιώτη*

Καθώς εξελίσσεται η επιστροφή στην κανονικότητα και μπορούμε να κάνουμε έναν ταμείο, η  εμπειρία από κάποιες όψεις της επιστροφής είναι τραυματική. Ειδικά για όσους έρχονται ως τώρα στην  Ελλάδα από το εξωτερικό, ήταν τραυματική.  Υπάρχουν ήδη γι’ αυτό αναρτήσεις στο Διαδίκτυο από Έλληνες και αλλοδαπούς.

 Η κυβέρνηση που επαίρεται ότι «έσωσε τη χώρα» τη διασύρει με μεθόδους που εξευτελίζουν τον άνθρωπο.

Μετά από ταξίδι με αεροπλάνο στο οποίο συνήθως δεν υπάρχει κενό ανάμεσά στους -μασκοφορεμένος- επιβάτες, τους παραλαμβάνουν.. αστυνομικοί στο Ελ. Βενιζέλος και αρχίσει το δράμα τους.

 Σαν τους  παλιούς εξόριστους φορτώνονται σε λεωφορεία και οδηγούνται  ξενοδοχεία, που αυτοπαρουσιάζονται ως Γ’ Κατηγορίας.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι κάποια  ήταν γνωστά ως ξενοδοχεία ημιδιαμονής. Ωστόσο έχουν επιλεγεί για να φιλοξενούν οικογένειες Ελλήνων και ξένων.

Μετά το τεστ εντός του αεροδρομίου η προσπάθεια να εξηγήσει κάποιος ότι δεν υπάρχει λόγος να τον φυλακίσουν σε ξενοδοχείο, αλλά μπορεί να περιμένει μόνος του στο σπίτι του, είναι χαμένος χρόνος.

Από εκείνη τη στιγμή όσοι «αρμόδιοι» έρχονται σε επαφή τους επιβάτες τους αντιμετωπίζουν σαν να πρόκειται να τους απαγγελθεί κατηγορία.

Αν είναι αρνητικό, θα μπουν σε κατ’ οίκον. 14ήμερη καραντίνα, με την απειλή προστίμου 5000 ευρώ και ποινικές κυρώσεις..

Αν είναι θετικό, τότε θα παραταθεί ο εγκλεισμός στα προεπιλεγμένα από το κράτος ξενοδοχεία. Χωρίς καν δικαίωμα να βγουν από το δωμάτιό τους.

Οι άνθρωποι που τους παραλαμβάνουν και τους επιτηρούν δεν έχουν  εκπαίδευση. Το ξενοδοχείο προσφέρει πανάθλιο φαγητό και καφέ με τρία ευρώ το κυπελάκι.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου- που μόνο για συζήτηση δεν προσφέρεται  αντιμετωπίζει σαν λεπρό τον «πελάτη». Τα ζευγάρια πρέπει να μείνουν σε  ξεχωριστό δωμάτιο. «Έχουμε εντολή, ο καθένας μόνος «Σα να είναι κέντρο κράτησης.

Μπαγιάτικα φαγητά σερβίρονται στο… χαλάκι έξω από την πόρτα. Για ένα 24ωρο ο έγκλειστος βρίσκεται στο έλεος των φυλάκων του. Και το καλό έρχεται στο τέλος.  Η υπάλληλος του ξενοδοχείου ανακοινώνει: «Είστε αρνητικός, μπορείτε να φύγετε».

Ποιος μίλησε για προσωπικά δεδομένα; Άλλωστε το τεστ ο πελάτης, δεν θα το πάρει ποτέ στα χέρια του.

Αυτό δεν είναι ούτε «ελληνική φιλοξενία», ούτε υγειονομική διαχείριση. Είναι κατά ανάμεσα σε παράνοια, μπίζνες και υπερβολή. Μόνο καλό δεν κάνει στη χώρα.

*Τα στοιχεία του «Ταξιδιώτη» είναι στη διάθεση του ΑΠ