Όταν ο Αυγενάκης «στραπατσάρει» τον Κυριάκο

Ας μείνουμε  στα γεγονότα:  Ένας επικεφαλής Νομαρχιακής της ΝΔ διακινεί ένα μήνυμα με το οποίο καλεί τους οπαδούς της να παρενοχλήσουν βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Πρακτικά  τους απειλεί ότι αν «τολμήσουν να προδώσουν τη Μακεδονία» αυτό «δεν θα ξεχαστεί».

Μερικές μέρες αργότερα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει στον «Economist»: «Δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα υποστήριζα την βία που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες“.

Ο επίσημος ιστότοπος της ΝΔ -την οποία ως κόμμα κουμαντάρει ο γραμματέας της Λευτέρης Αυγενάκης-, τον λογοκρίνει και εξαφανίζει αυτή τη δήλωση. Αλλά έχει και συνέχεια. Ενώ ο Μητσοτάκης έστω και εκ των υστέρων καταδίκασε τον δράστη των απειλών, ο… Αυγενάκης βρέθηκε στο πλευρό του. Και έκανε μια απίστευτη δήλωση:

«Συνόδευσα σήμερα τον Σπύρο Αβραμάκο, πρόεδρο της ΝΟΔΕ Β4 στη ΓΑΔΑ στο “Τμήμα Προστασίας Κράτους – Πολιτεύματος”(!) στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Όλα τα στελέχη της παράταξης μας πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους!.»

Μίλησε δεν μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, ο γραμματέας τον αγνοεί. Και αντί να καταδικάσει και αυτός τον εν λόγω  Αβραμάκο στέλνει μήνυμα: « Στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε όσους προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τα στελέχη της οργάνωσής μας». Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εν προκειμένω;

Δεν έγινε γνωστή καμιά αντίδραση από τον πρόεδρο της ΝΔ.  Για να ξέρουμε τουλάχιστον αν εννοούσε αυτά που είπε στον Economist. Εκτός αν δεν τον ενοχλεί το «στραπατσάρισμά» του.