Compat 18 Hellas: Oι νέοι νεοναζί της Ελλάδας

Toυ Νίκου Λακόπουλου

Η «Combat 18 Hellas» που  εξάρθρωσε (;) η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με έξι συλλήψεις, στην Αττική και σε μια πόλη της επαρχίας είναι μία από τις παραφυάδες του νεοναζισμού στην Ελλάδα, εμπνεόμενη από την αντίστοιχη βρετανική με οργανώσεις σχεδόν σ΄όλη την Ευρώπη. Αυτή και οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές -με ηγέτη τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό ως «Περίανδρο»- φαίνεται πως έχουν ομάδες κρούσης όχι μόνο στην Αθήνα και  έχουν αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών και τη  βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα.

Ο αριθμός 18 παραπέμπει στα γράμματα Α-Η, δηλαδή Adolf Hitler. Οι δυο οργανώσεις έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου στη Νίκαια, του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά, το Ολοκαυτώματος στην Ρόδο, χώρους αναρχικών και του Νέου Αριστερού Ρεύματος στα Εξάρχεια,το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Αγρός» στο πάρκο Τρίτση, το στέκι «Αντίπερα Όχθη» στο Παλαιό Φάληρο, την «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα κ.α.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8 κατ’ οίκον έρευνες σες 6 περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία, βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνος μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

«Οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές και Combat 18 Hellas έχουν αναλάβει την ευθύνη δεκάδων επιθέσεων και ασκούν εδώ και πολλά χρόνια βία σε όλη την Ελλάδα», είχε πει στο VICE ο Παναγιώτης Δημητράς από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι. «Τον Οκτώβριο του 2015, υποβάλαμε στη δικαιοσύνη αναφορά για αυτές τις δύο οργανώσεις, σχετικά με την ανάληψη επιθέσεων σε εβραϊκά μνημεία και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια. Επανήλθαμε με δεύτερη αναφορά τον Απρίλιο του 2016, λέγοντας ότι η δράση τους συνεχίζεται ανενόχλητη. Παρά τις μηνύσεις, οι δικαστικές αρχές δεν κινητοποιήθηκαν. με τη δικαιολογία ότι οι οργανώσεις δεν έχουν γραφεία και άρα οι δράστες είναι άγνωστοι».

Το Combat 18 δημιουργήθηκε στις αρχές του 1992 και συνδέθηκε με τον φόνο του πρώην κιθαρίστα του Skrewdriver Martin Cross για τον οποίο ένα στέλεχός του καταδικάστηκε ισόβια. Μεταξύ του 1998 και του 2000, δεκάδες μέλη της Combat 18 στο Ηνωμένο Βασίλειο συνελήφθησαν με διάφορες κατηγορίες κατά τις επιδρομές από την αστυνομία. Μια άλλη οργάνωση, οι Λευκοί Λύκοι φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από τον Del O’Connor,  της C18 και μέλος της Skrewdriver Security, αν και οι ίδιοι θεωρούν ηγέτη τον David Myatt, του οποίου ο Πρακτικός Οδηγός για την Αριανή Επανάσταση φέρεται να ενέπνευσε τον βομβιστή David Copeland, που με σειρά βομβιστικών επιθέσεων τον Απρίλιο του 1999 σκότωσε τρία άτομα και τραυμάτισε πολλούς άλλους.

Ο David Myatt έχει συνδεθεί με το «Τάγμα των Εννέα Γωνιών», μια αίρεση που συνδυάζει τον εθνικοσοσιαλισμό με τον κοινωνικό δαρβινισμό που το 1969  βρέθηκε σε μια οδομαχία με σκιν-χέντς και σκέφτηκε πως είναι ιδανικοί πολεμιστές για να καταστρέψουν ότι παρακμάζει και νοσεί, όπως και τα νεοναζιστικά metal γκρουπ που ενώνουν τον σατανισμό με τον ναζισμός και μπορούν να δημιουργήσουν έναν «τολμηρό και τρομερό τύπο πολεμιστή».

Την εποχή αυτή υπάρχει ακόμα η “Χρυσή Αυγή” του Λονδίνου, ένα μυστικιστικό τάγμα που προπερασμένου αιώνα, αλλά η «Εκκλησία του Σατανά», ενώ ο Μάικλ Ακουίνο που ….δέχθηκε άμεση αποκάλυψη από τον Σατανά, έχει εκδόσει ένα βιβλίο με τίτλο «Το Βιβλίο της Νυχτερινής Έλευσης». Οι πρακτικές του Ακουίνο περιελάμβαναν μαγεία και επίκληση δαιμόνων. Εντυπωσιασμένος από τη δύναμη του Τρίτου Ράιχ, ο Ακουίνο πίστευε στον ναζιστικό αποκρυφισμό, θεωρώντας τον Χίμλερ μύστη του σατανισμού.

Ο Μάιατ ανέλαβε σύντομα την ηγεσία της οργάνωσης, ενώ κωδικοποίησε τις διδασκαλίες της οργάνωσης και δημιούργησε σύστημα μύησης και εκπαίδευσης μελών. Οι τελετουργίες περιελάμβαναν επικλήσεις στον Σατανά και τον Αδόλφο Χίτλερ. Το 1981 μάλιστα επισκέφτηκε το κάστρο του Βέβελσμπουργκ, τον πύργο των ναζί» και έκανε εκεί μια σατανιστική τελετουργία, όπως υποστηρίζει στο βιβλίο του «Η τελετουργία του Βέβελσμπουργκ». Το 1982, έλαβε την ανώτερη μύηση.

Την ίδια εποχή στην Νέα Ζηλανδία εμφανίζονται το «Μαύρο Τάγμα» κι το «Τάγμα του Ευώνυμου Βίου». Η «Εκκλησία του Σατανά» αποχτά εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, πρεσβεύοντας ένα Χριστό που κατεβαίνει από τον σταυρό και σκοτώνει. Το 1973 ο David Myatt με μια σαταναστική ομάδα γυναικών είχε αναβιώσει τον «Ναό του Ήλιου» για την λατρεία μιας σκοτεινής θεάς που ζούσε στην Αλβιόνα το 4.000 π. , αλλά πλέον οι τελετουργίες της σέχτας ήταν σατανιστικές με επίκληση του Χίτλερ ως Σωτήρα.

Ο Μάιατ στις οδηγίες για την επιλογή των θυμάτων-προσφορών προτιμά χριστιανούς και δημοσιογράφους που προσφέρονται στην θεά Μπαφομέτ για να την εξευμενίσουν κατά την εαρινή ισημερία και κατά την ανατολή του αστέρα Αρκτούρου το φθινόπωρο. Μένει σε ένα τροχόσπιτο στο Νόρφολκ, γράφει ποιήματα και παίρνει μέρος σε αποστολές ως εκτελεστής δολοφόνος. Μετά το 1976 ως το 1990 0 Myatt έγραψε πολλά βιβλία όπως τα «Μαύρα Βιβλία του Σατανά», μετέφρασε Σαπφώ, Όμηρο, Σοφοκλή και Αισχύλο. Παράλληλα όμως υπήρξε δόκιμος μοναχός σε μονή Βενεδικτίνων στη Βρετανία, μελέτησε το Κοράνι στην Αίγυπτο, εξερεύνησε τον Ταοϊσμό και τις πολεμικές τέχνες και έγινε μέλος της Βουδιστικής Εταιρείας.

Το 1983 επιχείρησε να ιδρύσει μια αγροτική κοινότητα μια ουτοπική ναζιστική πολιτεία, αλλά το 1995 ο Myatt από το περιοδικό «The National-Socialist» καλεί σε φυλετικό «ιερό πόλεμο» κατά των νέγρων και των ασιατών που έχουν εισβάλει «στις Άριες πατρίδες μας». Το 1996 ίδρυσε μια μαχόμενη ναζιστική σέκτα με την επωνυμία «Reichsfolk»- «Ο Λαός του Ράιχ». Οι πολεμιστές της οργάνωσης πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τη φυλάκιση και το θάνατο. Για σπίτι τους πρέπει να έχουν τα στρατόπεδα εκπαίδευσης και τα πεδία των μαχών. Κατά την άποψη του τα φασιστικά κινήματα του μεσοπολέμου αντιπροσώπευαν τον «Δρόμο της Αριστερής Χειρός» των μαύρων μάγων με σκοπό την ίδρυση μιας σατανιστικής αυτοκρατορίας.  Μια νεοναζιστική επανάσταση θα οδηγήσει στη Νέα Εποχή.

Το 1998 προσχωρεί στο Ισλάμ με το όνομα Αμπτούλ Αζίζ και υποστηρίζει την Αλ Κάϊντα και επιθέσεις σε εβραίους. Ένα φυλλάδιο του για την «Άρια Επανάσταση» με πρακτικές οδηγίες για τρομοκρατία φαίνεται ότι ενέπνευσε τον Davi Copeland που έβαζε βόμβες σε περιοχές που σύχναζαν μαύροι, ασιάτες ή ομοφυλόφιλοι. Το περιοδικό Das Reich που, προέρχεται από το όνομα της 2ης Μεραρχίας των Ες-Ες, προέβαλλε ως πρότυπο «τον περήφανο, υγιή και φυλετικά συνειδητοποιημένο Άριο πολεμιστή» . Οι θεωρίες αυτές σχεδόν κατά λέξη μεταφέρονται στο περιοδικό της «Χρυσής Αυγής». Η οργάνωση υιοθετεί χιτλερικό σύνθημα «Αίμα και Τιμή». Το σύνθημα αυτό έχει και η Combat 18, που σχηματίζει τα αρχικά της από τα αρχικά Adolf Hitler στο λατινικό αλφάβητο.

Λίγα χρόνια μετά η Σκότλαντ Γυάρντ με τη συνεργασία της M15 συνέλαβε ανάμεσα σε άλλους δυο στρατιωτικούς και τον David Myatt για τον σχηματισμό ενός παρακλαδιού της οργάνωσης «Λευκοί Λύκοι», ενώ το 2003 η γερμανική αστυνομία συνέλαβε με εφόδους σε πενήντα σπίτια στις πόλεις Κίελο και Φράιμπουργκ, μέλη της «Combat 18». Τον Σεπτέμβριο του 2006, η βελγική Αστυνομία συνέλαβε είκοσι άτομα στην περιοχή της Φλάνδρας. Οι δεκατέσσερις ήταν εν ενεργεία στρατιώτες του βελγικού Στρατού. Η οργάνωση είχε εξαπλωθεί ακόμα στις πολιτείες Illinois, Florida και Texas στις ΗΠΑ, στην Ιρλανδία, τη Ρωσία και στον Καναδά.  Στα τέλη του 2010, πέντε μέλη της Combat 18 στηνν Αυστραλία συνελήφθησαν για επίθεση σε τζαμί.

Το ελληνικό e-zine «Ομερτά» γράφει για την Compat 18 ότι  «Η Combat 18 είναι η ακέφαλη αντίσταση. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν μέλη ούτε κατάλογοι (καταστικά / καταστατικά ονομάτων) και εντολές για να περαστούν στους από κάτω (ή να διαβιβαστούν μόνο!). Ο τρόπος δράσης/ακτιβισμός της Combat 18 οδηγείται απο την ατομική πρωτοβουλία και την οργάνωση σε χαμηλότερο επίπεδο. Ο όρος ”Ακέφαλη Αντίσταση”δεν συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν αρχηγοί / υφιστάμενοι, αλλά ότι είναι προτιμότερο και ευθύνη του καθενός να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η επιβίωση του πολιτισμού μας».

Το ελληνικό εγχειρίδιο για την Άρεια Επανάσταση κυκλοφορεί στο διαδίκτιο από την ΑΜΕ, τους «Ανένταχους Μαιάνδριους Εθνικιστές» χρησιμοποιεί ως  κακό παράδειγμα τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που «πιάστηκαν στον ύπνο» και στρέφεται εναντίον της  ‘χίπικης ντακότας» με ακριβείς συμβουλές. Η «σιωπηλή αδελφότητα» λέει πως «οι πύλες της εθνικιστικής κολάσεως είναι ανοικτές μονάχα για όσους θέλουν να νιώσουν το πύρωμα της στο πετσί του». Όταν ο μυημένος νιώσει «την απόγνωση που δημιουργεί στο άτομο το συναίσθημα του φόβου της απώλειας των κεκτημένων του» η οργάνωση του κόβει «κάθε πιθανότητα απόδρασης από την επαναστατική διαδικασία».

-«Ο πόλεμος δημιουργεί δίκαιο βασισμένο στην ηθική των πολεμιστών. Οι πολεμιστές συνιστούν μια απόλυτα δίκαιη κοινωνία, όπου ο καθείς αγωνίζεται για την τιμή του με το σπαθί του. Εμείς για μια κοινωνία Αριστοκρατών».

Η ομάδα «Άρμα» έχει σαν σύμβολο τον ηλιακό τροχό με το ρουνικό Τυρ και πιστεύει στον «εθνοκοινοτισμό” που “αποτελεί το ιστορικό απόσταγμα της Αρίας σοφίας και του Αρίου ήθους» δηλαδή στον χιτλερισμό: «Πρέπει να μάθουμε να χτυπάμε τον εχθρό εκεί που δεν το περιμένει. Κάθε ώρα, κάθε στιγμή, σε κάθε τόπο. Αυτή είναι η ποίηση της νέας χιλιετίας. Να σπέρνουμε θυελλώδεις ανέμους σε όλο και περισσότερες γωνιές του χάρτη. Εμείς οι ερεβώδεις ιππότες της πάλης των δυνάμεων του “ ελληνικού σκότους” εναντίον αυτών του “εβραϊκού φωτός”.

Το τελευταίο μήνυμα της οργάνωσης- πριν το site κατέβει- φαίνεται να είναι αυτό:  “Είμαστε η Combat 18 πολιτικοί στρατιώτες δεν είχαμε – έχουμε και ούτε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με κανέναν κομματικό ή οπαδικό σωλήνα και πριν ο αξιοθρήνητος ”χώρος” μας κρίνει, μας πουν προβοκάτορες και όλα αυτα τα αστεία που κάθε φορά προσπαθούν να δικαιολογήσουν την εμετική αναμονή τους λέμε να το ξανασκεφτούν ποιος είναι ο προβοκάτορας . Στέλνουμε συναγωνιστικούς και συντροφικούς χαιρετισμούς σε όλους τους ανένταχτους στους Ριζοσπάστες εθνικιστές – εθνικοσοσιαλιστές γαλαζόμαυρους και όσους νιώθουν έτσι.. Αδερφια μαζί σας μέχρι την Νίκη.  Ανάρχες – αντιφασίστες τα πατριωτικά ή εθνικιστικά κόμματα θα είναι το λιγότερο που θα σας απασχολούν απο εδω και πέρα εκεί στο στέκι ”Δίστομο” να το καταλάβετε αυτό. 

Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη – Paul Joseph Goebbels
ΖΗΤΩ Η ΑΚΕΦΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΖΗΤΩ Η COMBAT 18 “

 

https://youtu.be/OT3haORxMyE