Oι ”τεμπέληδες” της εύφορης κοιλάδας

Toυ Μέλιου Ανδρικόπουλου

Συχνά πυκνά, παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων, να τοποθετούνται ”επί παντός του επιστητού”, με το γνωστό ύφος των πολυάσχολων, βαριεστημένων και πολύξερων πολιτικών παραγόντων.

Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι; Και τι δουλειά κάνουν;

Στους παροικούντες στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο( εκεί που εδρεύουν οι υπηρεσίες του ευρω-κοινοβουλίου), είναι γνωστό στους πάντες ότι …”σουλατσάρουν” ασταμάτητα και σαν την άλλοτε Αθηναϊκή Αγορά, συζητάνε διαρκώς μεταξύ τους αλλά για να…συζητάνε!!

Οι όποιες ”αποφάσεις” τους, είναι κενές περιεχομένου και ο ρόλος τους είναι καθαρά σε επίπεδο ”πρόβας”!!

Εαν και όποτε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατορθώσει να συγκροτηθεί σε ενιαίο ,κρατικό -ομοσπονδιακό φορέα, ίσως τότε ο ρόλος τους αποκτήσει κάποια ουσιαστική ,παρεμβατική δυνατότητα.

Προς το παρόν, οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές και όλοι οι άλλοι… ασχολούνται με ανούσιες, ‘εως γελοίες ερωτήσεις που καταθέτουν στην Ευρωβουλή. Στη συνέχεια κάποιος επίτροπος θα τους απαντήσει, λέγοντας απλώς τη γνώμη του!!

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε και να υποστηρίζαμε, ότι οι ευρωβουλευτές, είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα!!

Κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά, αφού οι αποφάσεις τους δεν έχουν εκτελεστικό χαρακτήρα αλλά κυρίως φιλοσοφικό και γνωμοδοτικό!!

Αυτά, σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν, στις χώρες τους ,που τους στέλνουν εκεί.

Για τους ίδιους τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Αν οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι οι πιο καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ευρωβουλευτές είναι σίγουρα οι πιο ακριβοπληρωμένοι εκπρόσωποι, των ευρωπαϊκών κρατών!!

Δεν αναφέρομαι μόνο στον υψηλό μισθό τους, που είναι φανερός και στις ποικίλες εξυπηρετήσεις που τους παρέχονται, όπως 5 δωρεάν τηλεφωνικές συνδέσεις στον καθένα, 900 ευρώ το μήνα για την αλληλογραφία τους, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, άλλα κονδύλια για τη συντήρηση των γραφείων τους, αποσπασμένους υπαλλήλους κλπ.

Μιλάμε κυρίως για τις ”επαφές” τους με διάφορους άλλους φορείς και διάφορα ευρωπαϊκά και παγκόσμια λόμπι ,που τους προσεγγίζουν, για να τους ”εξυπηρετήσουν΄΄ στις υποθέσεις τους, πολλές φορές με το αζημίωτο και για την ακρίβεια έναντι ”αδράς αμοιβής”, όπως έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αρκετές τέτοιες υποθέσεις…

Και δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο η κουραστικό…απλώς να απουσιάζουν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, να απαντήσουν-ανάλογα- ναι η όχι ακόμη και ίσως… Κάθε μικρή λεξούλα που ξεστομίζουν, σε κάποιες περιπτώσεις ”μεταφράζεται” σε εκατομμύρια ευρώ…

Και όσοι βεβαίως, αποδεικνύονται ”καλά παιδιά” του ευρωπαϊκού συστήματος, ανεξάρτητα από το αν ξαναεκλεγούν ευρωβουλευτές, το ”βαθύ κράτος΄΄ του ευρωκοινοβουλίου, έχει πολλές και ακριβοπληρωμένες θέσεις για τα εκλεκτά παιδιά του…

Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν εξαρτάται και δεν διοικείται από τους ευρωβουλευτές της..

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις όποιες ιδεολογικές -πολιτικές διαφορές τους- επειδή τα λεφτά είναι πολλά Άρη..- στο τέλος όλοι συμφωνούν σε όλα!!

Είναι γνωστό εξάλλου, πως οποιοδήποτε θέμα παρουσιαστεί για συζήτηση, στο τέλος θα προκύψει ομόφωνη απόφαση, γιατί αυτή είναι η λογική που επικρατεί και κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση!!

Θα βρουν τρόπο να παρακάμψουν, τις όποιες αντιρρήσεις υπάρξουν από διάφορους ”θερμοκέφαλους” ευρωβουλευτές!!

Στο τέλος όλα στρογγυλεύονται, όλα ομαλοποιούνται και όλοι πείθονται!!

Οι ευρωβουλευτές παίζουν και ένα άλλο άσχημο και άχαρο ρόλο: Είναι οι επίσημοι ”ρουφιάνοι” της ευρωπαϊκής ένωσης σε κάθε χώρα!!

Πάμπολλες φορές, ευρωβουλευτές έχουν καταγγείλει τη χώρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για διάφορα θέματα, με αρκετούς δημοσιογράφους να ”εκπλήσσονται” και να το καταγγέλουν!!

Κατά τ΄άλλα , οι ευρωβουλευτές ζουν μέσα στην απόλυτη χλιδή, στις άπειρες διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις. Και βγαίνουν φυσικά στη σύνταξη- από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο- στην ηλικία των 63 ετών.

Αυτοί οι ”τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”, διακρατικά και διακομματικά, ζουν ζωή χαρισάμενη. Αισθάνονται τυχεροί που καλοπερνάνε στας Ευρώπας, ιδιαίτερα σήμερα που ο Ελληνικός Λαός γογγύζει και υποφέρει.

Τι έχουν κάνει οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, για να συνδράμουν τον πολύπαθο Λαό μας; Μα φυσικά απολύτως τί-πο-τα!!

Αυτοί ζουν σε άλλο κόσμο, σε άλλο πλανήτη και η μόνη τους πραγματική έγνοια, είναι η επένδυση του πακτωλού των χρημάτων που εισπράττουν!!

Ωστόσο έχουν και αυτοί μία μεγάλη αγωνία: Αν θα ξαναβγούν ευρωβουλευτές!!