Γεύσεις: Μαρμελάδα σύκο

Με την Πάολα Ψαρρού

MARMELADA-SYKO

 

Αρωματική μαρμελάδα

με τα τελευταία σύκα του καλοκαιριού

      

 

ΥΛΙΚΑ

1κ. σύκα

1/2 κ. ζάχαρη

1 κ.σ. πηκτίνη

2 κ.σ. γλυκόζη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλλα

5 καρφάκια γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα ολόκληρα. Αφαιρούμε το κοτσανάκι και τα κόβουμε κάθετα στη μέση.

Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη σε στρώσεις. Τυλίγουμε τα μυρωδικά σε ένα τούλι και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε έτσι για τρεις ώρες τουλάχιστον.

Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό. Βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε την γλυκόζη και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Ένα λεπτό πριν το τέλος ρίχνουμε την πηκτίνη. Αφαιρούμε το τούλι με τα μυρωδικά και τελειώνουμε με τον χυμό λεμονιού.

Βάζουμε την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα φροντίζοντας να τα γεμίσουμε μέχρι επάνω. Τα αναπαδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.