ΝΔ: Όταν ο Άδωνις απαγορεύει στον Καραμανλή να έχει γνώμη

Γράφει ο Σχολαστικός

Δεν ήταν λίγοι όσοι προέβλεψαν ότι  το τέλος της ΝΔ προεξοφλήθηκε τη στιγμή που έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την ηγεσία της κάποιος  σαν τον  Άδωνι Γεωργιάδη. Ακόμη κι όσοι παρέβλεπαν  το ύφος της δημόσιας παρουσίας του σε περιθωριακά κανάλια -στα οποία πλασάρει με  συγκεκριμένο τρόπο συγκεκριμένα βιβλία για βιοπορισμό, όπως λέει- και το  πολιτικό παρελθόν του πίστευαν ότι θα έπρεπε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμη και να σκεφθεί ηγηθεί του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.  Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα πως είναι νοητό να κρεμάσουν οι  μουσαφιραίοι, που λέει κι ο Βαγγέλης Αντώναρος, τα νταούλια;

Πουλαίν του Καρατζαφέρη, ο Γεωργιάδης  είχε διαπρέψει στην ανάπτυξη ακροδεξιών και εθνικιστικών θέσεων ως πορτ παρόλ του ΛΑΟΣ , πάντα με το δικό του τρόπο. Μέχρι να  πουλήσει τον Καρατζαφέρη και με τον Βορίδη και τον υιό  Πλεύρη να προσχωρήσουν τον  Σαμαρά που έσπρωχνε τη ΝΔ  προς τα δεξιά απονέμοντάς  τους αξιώματα στο κόμμα και στην κυβέρνηση.

Για τους πολιτικούς παρατηρητές ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ΝΔ. Όχι μόνο για λόγους πολιτικής και ιστορίας, αλλά και για λόγους  αισθητικής. Ως εκείνη τη στιγμή  τουλάχιστον. Γιατί στη συνέχεια υπήρξε και χειρότερη: ο Άδωνις  επιδιώκει  να γίνει και αρχηγός αυτού του κόμματος, δηλαδή εν δυνάμει πρωθυπουργός. Κι η μυλωνού τον  άνδρα της με τους πραματευτάδες, σχολίασαν  από την πρώτη στιγμή παλαιά στελέχη του κόμματος. Προφανώς δεν μπορούσαν  να φανταστούν ότι θα επακολουθούσε  και κάτι  ακόμη:  Γεωργιάδης κατά Καραμανλή, στα ίσια..

Όλοι  αναγνωρίζουν στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή το ρόλο του θεματοφύλακα που έχει στην ευρύτερη συντηρητική παράταξη. Όπως  όλοι γνωρίζουν και την θέση του ότι αυτή τη στιγμή καλύτερη λύση για τη ΝΔ θα ήταν η εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι  σκεπτόμενοι Νεοδημοκράτες  κατάλαβαν την ουσία αυτής της θέσης. Δεν την κατάλαβαν οι άλλοι. Και όταν κατά κάποιο τρόπο  η προτροπή του Καραμανλή προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ επισημοποιήθηκε ο πρώτος που  την επέκρινε ήταν ο … Άδωνις Γεωργιάδης.

Αν για τον  Καραμανλή  ο Μεϊμαράκης εγγυάται την ενότητα της  ΝΔ – αυτό δηλαδή που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή-   ο Γεωργιάδης  είναι αντίθετος, γιατί την … εγγυάται και ο ίδιος.

Ο ίδιος είχε σπεύσει  το 2012 στο γραφείο του Καραμανλή να πάρει άφεση αμαρτιών για όσα έλεγε  παλαιότερα εναντίον του, προκειμένου να  ενταχθεί στη ΝΔ.  Τώρα αξιώνει ο Καραμανλής να μείνει αμέτοχος. Να αφήσει δηλαδή  το κόμμα στο οποίο ήταν αρχηγός  για 12 χρόνια στο έλεος της επικοινωνιακής δημοκοπίας του καθενός ή στις διαθέσεις διάσπασης του Σαμαρά.  Να  αντιμετωπίσει  τους υποψηφίους με ίσες αποστάσεις ή  να μην μιλάει.

Όπως έλεγε παλαίμαχος της πολιτικής: Πράγματι, το θέμα σε ό,τι αφορά μερικούς  είναι ότι  ο Καραμανλής δεν μιλάει.