Απ. Τζιτζικώστας: Όταν η περιφερειακή βλακεία είναι ανίκητη…

Του Γ. Λακόπουλου

Η πιο ηλίθια δήλωση της χρονιάς: “Για μένα ήταν, είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους. Στους δρόμους της Περιφέρειάς μας, που βρίσκονται στην αρμοδιότητά μας, οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει».

Είναι κάποιος ανιστόρητος που τα λέει αυτά; Είναι κάποιος ανόητος που δεν ξέρει ότι καμία περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα να ονομάζει μια χώρα κατά την κρίση της; Όχι. Είναι περιφερειάρχης. Της ΝΔ.

Προφανώς δεν ξέρει ότι ουδείς ενδιαφέρεται για το τι είναι και “τι παραμένουν” γι’ αυτόν ” τα Σκόπια”. Και ότι η Περιφέρεια δεν είναι “δική του”. Ανήκει στην Ελληνική Πολιτεία στην οποία υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται σε όλη την επικράτεια. Νησίδες κατά βούληση εφαρμογής όσων ψηφίζει η Βουλή δεν υπάρχουν.

Αρμοδιότητες να ονοματίζουν κατά το δοκούν τις άλλες χώρες, δεν έχουν παραχωρηθεί σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο. Εκτός αν το ξέρει και δουλεύει κάποιους…

Με τη δήλωση του πάντως ο Απόστολος Τζιτζικώστας απλώς δικαιώνει την προνοητικότητα των Καραμανλικών να τον πετάξουν στα αζήτητα το 2016, έστω και αν ωφελήθηκε ο Μητσοτάκης.

Θα περίμενε κανείς ότι κάποιος στη ΝΔ θα είχε τη φρόνηση να σκεφθεί ότι τα καραγκιοζιλίκια του εν λόγω περιφερειάρχη είναι αποτέλεσμα της ακραίας πολιτικής που τους επέβαλε ο αναχρονιστικός σαμαρισμός και θα τον μάζευαν.

Πού τέτοιες πολυτέλειες. Από την ώρα που ο Άδωνις λείοι ότι θα αποκαλεί τη Βόρεια Μακεδονία “Σκόπια” για να μην νομίζει και ο Τζιτζικώστας ότι μια περιφέρεια λειτουργεί κατά τις προσωπικές προτιμήσεις του περιφερειάρχη.

Αν στη ΝΔ ήθελαν τέτοιον περιφερειάρχη και τον υποστηρίζουν για να επανεκλεγεί θα ήταν καλύτερα να στηρίξουν τον Πάνο Ψωμιάδη. Πιο σοβαρός από τον Τζιτζικώστα είναι. Εκτός αν ο εν λόγω φιλόδοξος τύπος που πίστεψε πως έχει στόφα αρχηγού, είναι ο καταλληλότερος να κηρύξει τη Βόρεια Ελλάδα … Καταλονία- για να δικαιωθεί ο Κυριάκος….

Ο καθένας φυσικά μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αλλά όταν σχετίζεται με κόμμα αυτό που λέει μεταφέρονται στο κόμμα. Αν πράγματι η ΝΔ πιστεύει ότι ο εν λόγω Τζιτζκώστας μπορεί στα “όρια της περιφερείας τους” να ονομάζει τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως του κατεβαίνει, να το συστήσει και στους άλλους νεοδημοκράτες περιφερειάρχες.

Ακόμη και ο Κώστας Μπακογιάννης προλαβαίνει- για να μην λένε ότι κάνει ό,τι του λέει η Ντόρα. Που έχει πέντε γραμμάρια μυαλό στο κεφάλι της και ξεκαθάρισε ότι πλέον η γειτονική χώρα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία και όχι όμως νομίζει ο κάθε σαλταρισμένος- ακόμη και αν το κάνει για να μαζέψει ψήφους.

Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη δε είναι ούτε σωστή ούτε λάθος. Είναι βλακώδης- για όποιο λόγο και αν την έκανε. Δεν τολμούσε όμως να λέει τέτοιες επικίνδυνες μπούρδες, αν το κόμμα που τον καλύπτει δεν είχε εκτραπεί σ’ αυτό το θέμα.

Μετά από αυτό,  αφού οι Νεοδημοκράτες φτάνουν στα άκρα, γιατί να μην φτάσουν οι Χρυσαυγίτες ; Γιατί οι σαλεμένοι που κατέβαιναν στα συλλαλητήρια με περικεφαλαίες και χλαμύδες να μην καταστρέψουν οτιδήποτε γράφει Βόρεια Μακεδονία;

Στην πολιτική όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζει θύελλες. Ο Κυριάκος έσπειρε στη ΝΔ “Μακεδονομάχους” και τώρα θερίζει Τζιτζικώστες.