Αυτοάνοσα;

Toυ Γιάννη Πανούση

Η ηθική είναι να ψάχνεις ψείρες

σε κεφάλι από μάρμαρο

Jean Giano, Ο κύριος Μακιαβέλλι

 

Μπορεί στη Δημοκρατία να μην υπάρχουν οριστικά κι αμετάκλητα πολιτικά ηττημένοι, αλλά νομίζω ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει –πέραν των άλλων- να συζητήσει με τόλμη κι ειλικρίνεια ζητήματα ηθικής ευθύνης, ιδίως στο πεδίο της διάστασης αρχών[αξιών], μέσων[διαδικασιών] και τέλους[σκοπού].

Η Κυβερνώσα Αριστερά[;] κατάφερε ούτε την αστική αριστερά να εκφράζει [Σύνταγμα, νόμοι, θεσμοί, συναινέσεις], ούτε τη ριζοσπαστική αριστερά να εκπροσωπεί [κινήματα, ρήξεις, σύγκρουση με το Κεφάλαιο].

Δημιούργησε ένα πολύχρωμο υβρίδιο,στο οποίο ‘χωρούσαν ‘ όλοι όσοι προσέρχονταν εκόντες/άκοντες[ανεξαρτήτως παρελθόντος και μέλλοντος]. Ταυτόχρονα επιχείρησε [ανεπιτυχώς] να διαμορφώσει ένα θολό ιδεολόγημα νέων εχθρών μέσα  από αλαζονικές δηλώσεις ‘ταπεινών αγωνιστών’[sic], περισπούδαστων γεφυροποιών και χρήσιμων ηλίθιων. Άπαντες οι παραπάνω συνέβαλαν στην ήττα καθώς δεν αντελήφθησαν [;] ότι ο πολώνων την κοινωνία και ο πωλών  τις αρχές τιμωρούνται  με την  ίδια ποινή.

Οι ’πολιτικοί του μεσονυκτίου’ [υπέρμαχοι της ‘καλής βίας’,της δέσμιας δικαιοσύνης και των καπελωμένων ΜΜΕ] προκάλεσαν ένα τσουνάμι αυταρχικού λαϊκισμού, που ό,τι και να διατείνονται οι εμπνευστές του, τώρα δεν μειώνει σε τίποτα την ευθύνη τους. Γι’αυτό πρέπει ν’απομακρυνθούν από τα νέα κέντρα μετασχηματισμού και να μη δούμε παλιούς γύπες  και κόρακες σε ρόλο πονηρής αλεπούς. Γι’αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, οφείλει να προσέχει ποιούς ανθρώπους και ποιές υποθέσεις υποστηρίζει και να μην τα εντάσσει όλα [όπως τον παρακινούν να κάνει αναξιόπιστοι κι αρκετά ‘’μπλεγμένοι σε διάφορα’’ δημοσιογράφοι] στην εκδικητικότητα της ΝΔ.

ΥΓ: Για τους καλοπροαίρετους σχολιαστές :την Αριστερά πονάω, η Δεξιά [σε όλες τις εκδοχές της] δεν μ’ενδιαφέρει. Γιατί χάνει η ομάδα μας πρέπει να βρούμε κι όχι γιατί κερδίζουν οι άλλοι.