Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Υπόδειγμα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται απλώς έναν Γεροτζιάφα, σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Αφήστε τους δημοσκόπους στον ονειρικό διάλογό τους με τα σώματα των «ερωτηθέντων» στις – ανέλεγκτες – μετρήσεις τους.

Πίσω από το νέφος από « πίτες» και «κολώνες » Μητσοτακικής υπεροχής – με την προσδοκία αυτοεκπληρούμενης προφητείας- η πραγματικότητα κάνει τους δικούς της λογαριασμούς και επιμένει : διανύουμε περίοδο στην οποία γεννούν και τα κοκόρια του Τσίπρα.

Π.χ. η απόφαση του Ανδρουλάκη να ψηφίσει την πρόταση του Μητσοτάκη για τον Κασιδιάρη – και όχι του ΣΥΡΙΖΑ και των συνταγματολόγων του ΠΑΣΟΚ – κατέστησε την αποχή από τις ψηφοφορίες ως τις εκλογές, αβαντάζ για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Οι λογογράφοι του απερχόμενου Πρωθυπουργού, προσπαθούν να καμουφλάρουν το εμφανές σύμπλεγμα κατωτερότητας απέναντι στο Τσίπρα, με τεχνητή αυτοπεποίθηση, θράσος, ψευδολογία και ατάκες τρίτης διαλογής.

Απελπισμένη επιχείρηση – με διόλου θεμιτά μέσα – για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.

Αλλά είναι εκτεθειμένος σε πολλά μέτωπα, εντός και εκτός της χώρας και μοιάζει με αυτόν που έχει πέσει από τον 30οόροφο και καθώς περνάει από τον 15ο κομπάζει «ως εδώ καλά πάω».

Το τέλος του φυγείν αδύνατον, κατά τους βασικούς νόμους της πολιτικής. Όπως διδάσκονται στους φοιτητές, ή απλώς περιμένουν στην κάλπη για να εκδηλωθούν στην ώρα τους. Κυριακή κοντή γιορτή.

Αλλά τα καλά νέα τελειώνουν εδώ για τον Αλέξη Τσίπρα. Η ευτυχία του να έχει απέναντι το ντουέτο Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη δεν αρκεί.

Χρειάζεται κάτι περισσότερο από προσωπική υπεροχή στις αναμετρήσεις με τον αντίπαλο. Πρέπει να είναι καλύτερο και το κόμμα του, από τους άλλους.

Εκτός από το καλύτερο πρόγραμμα, πρέπει να έχει και τους καλυτέρους που θα το υλοποιήσουν. Καλυτέρους και από όσους είχε ως τώρα. Συνεννοούμαστε.

Επειδή μιλάμε για εκλογές, αυτό μόνο με έναν τρόπο αποδεικνύεται και αναδεικνύεται: τα ψηφοδέλτια. Από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώνει εκλογικούς συνδυασμούς κατά περιφέρεια, θα μπουν και τα στοιχήματα .

Θα τα κερδίσει εφόσον περιλαμβάνουν πρόσωπα κύρους, που θα ελκύουν, κατ’ αξίαν, τους πολίτες: ισχυρό βιογραφικό, διεθνείς ορίζοντες, αγωνιστική κουλτούρα, επαρκή δημόσια παρουσία και διάθεση προσφοράς.

Αν ο Τσίπρας χρειάζεται υπόδειγμα υποψήφιου βουλευτή, με προφίλ ικανού μέλλοντος υπουργού του, το έχει. Με τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αιματολόγος, εκτός από την επιστήμη του διδάσκει και πολιτική συμπεριφορά: βρίσκεται επί σκηνής και με τις γνώσεις του και ως μαχόμενος πολιτικός.

Ήτοι, δεν επιδιώκει την ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Θα φέρει ο ίδιος την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ- μετέχοντας σε ψηφοδέλτιο κάποιας περιφέρειας.

Για έναν πολιτικό αρχηγό είναι προνόμιο να διαθέτει το πατρόν, με βάση το οποίο θα ράψει προεκλογικό κουστούμι για το κόμμα του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται απλώς έναν Γεροτζιάφα, σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR