Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γίνονται εκλογές -Γεροβασίλη: «Αν αποσύρεις το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”, εγώ θα αποσυρθώ» – Κασσελάκης: «Αν αποσυρθείς, δεν έχω λόγο να πάω σε εκλογές» -Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο, αλλά με Εκτελεστικό Γραφείο

Την μη διεξαγωγή εκλογών αποφάσισε το Συνέδριο, υπερψηφίζοντας την σχετική πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου. Λίγο πριν να ανακαλέσει την πρόκλησή του προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη η Όλγα Γεροβασίλη.

“Αγαπητέ Στέφανε στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε ‘μου αντίπαλο και πάμε’. Αν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω το καταστατικό του κόμματος. Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν”.

“Σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες, τώρα αν θέλεις εκλογές σε δέκα μέρες κάντες μόνος σου και να δούμε τι θα πάρεις”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντώντας είπε: «Αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές».

Η πρότασή του για άμεση προσφυγή σε εκλογές δεν μπήκε στο συνέδριο και υπερψηφίστηκε η πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας για αναβολή τους.

«Παιδιά αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Πηγές της Όλγας Γεροβασίλη σημειώνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε να μπει η δική του πρόταση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ήθελε να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως «ο Κασσελάκης σας έλεγα ότι από χθες βάζει αυτούς που τον στηρίζουν να μαζεύουν υπογραφές. Και σήμερα αποδείχθηκε. Δεν ήθελε να δοκιμαστεί, να περάσει η πρόταση των εκλογών. Τέτοιου είδους συνδικαλιστικές πρακτικές στο συνέδριο ενός κόμματος μάλλον το προσβάλλουν”

Η πρόταση Φάμελλου – Παππά- Γ. Τσίπρα

Σήμερα είμαστε εδώ με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ η βάση με δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους και έχουμε τη λαμπρή δυνατότητα να λύσουμε τα μεγάλα θέματα, με τα μέλη του κόμματος και τη δημοκρατική εκπροσώπηση τους που είναι εδώ», είπε.

«Αναλάβαμε την ευθύνη με τον Νίκο Παππά και το Γιώργο Τσίπρα να καταθέσουμε μια πολύ απλή πρόταση αλλά πολύ σημαντική πολιτική πρόταση», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Προτείνουμε να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο στη συνέχεια, το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να πεις ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δε χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών.

Με νέα πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξη μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα, συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του τέταρτου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το εκτελεστικό γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε και να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος μας».

«Είναι μία πρόταση που πάει μπροστά το κόμμα. Πάει μπροστά την αριστερά και την κοινωνία και κρατάει όλους μας ενωμένους» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.