Τι είναι «επισύνδεση»;

Του Τάκη Ψαρίδη

Κατ’ αρχάς η «επισύνδεση» είναι μια σπουδαία και πολλαπλή έννοια. Είναι αυτό που λέγαμε παλιά παρακολούθηση και υποκλοπή, αλλά με μια μεγάλη διαφορά. Οι «επισυνδέσεις» γίνονται μόνο με εισαγγελική υπογραφή.

Όμως, πώς υπογράφει ένας εισαγγελέας μια «επισύνδεση», αν το αίτημα που του υποβάλλεται δεν αφορά κάποιον κακοποιό; Πώς πείθεται ένας εισαγγελέας ότι ένας δημοσιογράφος ή ένας πολιτικός αρχηγός έχει ύποπτες «επισυνδέσεις» με ..ξένες δυνάμεις(!) και υπογράφει την «επισύνδεση» του, αν δεν υπάρχει και μια «επισυνδεδεμένη» διαπλοκή, δική του ή των ανωτέρων του, με την πολιτική εξουσία;

Εν ολίγοις δηλαδή, η «επισύνδεση» είναι ο εκσυγχρονισμός των παρακολουθήσεων και υποκλοπών για λογαριασμό της πολιτικής εξουσίας με νόμιμο και ηθικό τρόπο. Εκεί δηλαδή που οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές ήταν παράνομες και αντισυνταγματικές, τώρα γίνονται νόμιμες και ηθικές και λειτουργούν στο πλαίσιο ενός νόμιμου και ηθικού «φιλελεύθερου» καθεστώτος.

Κατά τα άλλα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μας λειτουργεί, όπως λέει η κα ΠτΔ, με τους νόμους και το σύνταγμα και όχι με το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Ούτε με διάφορες «επισυνδέσεις» με το Μαξίμου, όπως για παράδειγμα με την συγκάλυψη του σκανδάλου Νοβάρτις, καθώς και με την απελευθέρωση Λιγνάδη.

Αναμένουμε λοιπόν από την κα ΠτΔ να τοποθετηθεί εκ νέου ως οφείλει και να ζητήσει την διερεύνηση των «επισυνδέσεων» κατ’ εντολή του πρωτοφανούς στα χρονικά «φιλελεύθερου» καθεστώτος Μητσοτάκη. Πόσοι και ποιοι άλλοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πολίτες παρακολουθούνται; Ο κατάλογος πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα και στους «επισυνδεδεμένους» όπως κάποτε και οι «φάκελοι» άλλων εποχών. Δεν πρόκειται για το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» αγαπητή κα ΠτΔ. Για συνταγματική επιταγή πρόκειται…