Το σκάνδαλο Novartis επιστρέφει -παρά τις πιέσεις στη Δικαιοσύνη να το εξαφανίσει – Φόβος και τρόμος στη ΝΔ και το Κινάλ

Του Γ. Λακόπουλου

Το σκάνδαλο Novartis ήταν και παραμένει σκάνδαλο. Μεγαλύτερο από τον Κοσκωτά και τη Ζίμενς.

  Ότι τρεις υπουργοί του Τσίπρα έδωσαν, με τις ανοησίες τους, πάτημα σε όσους έπρεπε να ερευνηθούν από την εισαγγελία Διαφθοράς και στα κόμματα τους  να στήσουν την εξαπάτηση της «σκευωρίας» δεν το εξαφάνισε.

Οι φάκελοι βρίσκονται στη Δικαιοσύνη.  Δεν απάλλαξε κανένα, γιατί κανείς δεν είχε κατηγορηθεί κανένας -για οτιδήποτε.

Εισαγγελική έρευνα έγινε, με όλες τις διασφαλίσεις για τους ερευνηθέντες- που διαμόρφωσαν μάλιστα πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας των εισαγγελέων,  μαζί με τα κόμματά τους και φιλικά τους ΜΜΕ.

Οι εφτά φάκελοι μπήκαν στο αρχείο – από όπου θα ανασυρθούν, αν υπάρξουν νέα στοιχεία.  Η αρχειοθέτηση είναι νόμιμη και συνήθης απόληξη εισαγγελικών ερευνών -που δεν τις καθιστά κακώς γενόμενες.

Οι δυο φάκελοι τελούν υπό έρευνα πάντα και ο ένας με τα  στοιχεία που  περιέχει, οδήγησε σε ποινική δίωξη για πρώην υπουργό.

Το σκάνδαλο δεν εξαλείφθηκε.  Πλήθος ατράνταχτων στοιχείων τεκμηριώνουν την  ύπαρξή του.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους  γνωμοδότησε ότι υπέστη ζημία το Δημόσιο και άνοιξε τον δρόμο για αγωγές κατά της εταιρείας προς διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Ο θρίαμβος της Τουλουπάκη

Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε διώξεις για το κακούργημα της νομιμοποίησης βρώμικου χρήματος μέσω δωροδοκίας γιατρών σε πρώην στελέχη της Novartis HELLAS -μεταξύ τους και ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

 Στην Αμερική ο συμβιβασμός της εταιρίας με το δημόσιο οδήγησε σε συμπεράσματα και για την «ελληνική» εκδοχή του σκανδάλου.

Η Εισαγγελία ερεύνησε καταγγελίες, μαρτυρίες και ενδείξεις που είχε στη διάθεσή της και έκρινε κατά τον νόμο.

 Ότι τα ονόματα των συγκεκριμένων προσώπων έγιναν γνωστά δεν προκύπτει από υπαιτιότητα της εισαγγελέως Ελένης  Τουλουπάκη, αλλά από την πανάθλια ρύθμιση των κομμάτων να αποστέλλονται στη Βουλή οι υποθέσεις πολιτικών χωρίς να ερευνηθούν

Ο Σαμαράς και άλλοι μήνυσαν την εισαγγελέα.  Ο Λοβέρδος την έλεγε «συμμορίτισσα». Ο Γεωργιάδης την απειλούσε με 20 χρόνια φυλακή. Τα φιλικά τους ΜΜΕ την συκοφαντούσαν -όταν δεν την φοβέριζαν

Η ίδια κατήγγειλε ότι παρεμποδίσθηκε στην αναζήτηση της αλήθειας, δέχθηκε ύβρεις και απειλές, καταδιώχθηκε, τελικά της πήραν την υπόθεση.

Τώρα όμως δικαιώνεται.  

Ο εποπτεύων την έρευνά  της αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου  -τον οποίο κατήγγειλε ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να μην προχωρήσει και μεταξύ των άλλων δεν παρέλαβε στοιχεία που επιβάρυναν τη θέση πρώην υπουργού- διώκεται ποινικά για αυτή τη συμπεριφορά.

Είναι ο θρίαμβος της Τουλουπάκη.Κυριως είναι ο θρίαμβος της Δικαιοσύνης. Τουλάχιστον καποιων δικαστικών λειτουργών που αναζητούν την αλήθεια και σήμερα  -όπως έκαναν και επί Τσίπρα. Παρά τα εμπόδια που τους δημιουργει η σημερινη κυβερνηση για να μην προχωρήσουν και να ξεχαστεί το σκάνδαλο δια της .. εξαφάνισης.

Ο εισαγγελέας Αγγελής θα λογοδοτήσει

Ο περιβόητος εισαγγελέας Αγγελής θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του. Και δεν μπορεί να πει ότι τον διώκει ο Τσίπρας και ο Παπαγγελόπουλος.

 Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν άφησε μόνο την ευσυνειδησία και το θάρρος της στην υπόθεση, αλλά και τους  φακέλους για πρόσωπα, που ερεύνησε νομίμως και προσπάθησε να  διαλευκάνει.  

Αυτοί οι φάκελοι δεν εξαφανίσθηκαν με την εξαφάνιση της Τουλουπάκη. Έμειναν στη Δικαιοσύνη. Και επειδή ο θεός αγαπάει και τον νοικοκύρη, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πιάνεται στο δίκτυ που πήγε να στήσει ο ίδιος, για λόγους που αυτός γνωρίζει. 

Προφανώς η Τουλουπάκη τον είχε δέσει χειροπόδαρα όταν κατέθεσε ότι της έκανε τη ζωή δύσκολη για να μην προσχωρήσει: αφαιρούσε ερήμην της στοιχεία από το φάκελο, τα κατέστρεφε ή τα παρακρατούσε.

Τώρα η υπόθεση έρχεται πάλι στο προσκήνιο -με αφορμή τη δίωξή του. Αν είχε φύγει δεν ήταν γιατί δεν είχε ενδιαφέρον, αλλά γιατί κάποιοι επιδίωξαν τη συγκάλυψη. Μεταξύ τους ο  Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά.

Το ίδιο και η κατεστημένη δημοσιογραφία που δεν συντάχθηκε με την αναζήτηση της αλήθειας, αλλά με τη συγκάλυψη.  

Τα κόμματα που αντί να αποσύρουν τους ελεγχόμενους τους κάλυπταν στην ασυδοσία τους κατά της Δικαιοσύνης. 

  Όπως και ο προβεβλημένος συνταγματολόγος  που προσπαθούσε να κατεδαφίσει το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων με σοφιστείες.   

 Τώρα η Δικαιοσύνη πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε. Κάποιοι στην ΝΔ και το Κινάλ έχουν αρχίσει να χάνουν πάλι τον ύπνο τους- αν τον βρήκαν ποτέ από τότε που άρχισε η έρευνα.