Τρόμος πάνω από την πόλη- για τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ: Το σκάνδαλο Novartis δεν έκλεισε για τη Δικαιοσύνη

Του Γ. Λακόπουλου

Αν δεχθούμε ότι το σκάνδαλο Novartis ήταν σκευωρία που κατασκεύασε η “συμμορία” Τσίπρα, Τουλουπάκη- Παπαγγελόπουλου, εκμεταλλευόμενοι ότι κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον πρέπει να προσθέσουμε τους “συμμορίτες” τον Μητσοτάκη, τον Τσιάρα, τον Πλιώτα και τους διαδόχους της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς.

Δυόμισι χρόνια μετά την κυβέρνηση Τσίπρα, ο Λοβέρδος με τον Άδωνι , ακόμη δεν “έβαλαν στη φυλακή” τον Τσίπρα, την Τουλουπάκη και τους λοιπούς “συνένοχους ” της συμμορίας”.

Αντίθετα θα χρειαστεί να επεκτείνουν την απειλή και στον Μητσοτάκη, υποσχόμενοι να τον “συντρίψουν” μαζί με τον προκάτοχό του, τους δικαστικούς λειτουργούς και άλλους “σκευωρούς”. Γιατί η “σκευωρία” εναντίον τους συνεχίζεται.

Για τον Άδωνι εκπνέει η προθεσμία που έδωσε στις 17 Σεπτεμβρίου ο προϊστάμενος της Οικονομικής Εισαγγελίας να ολοκληρωθεί η έρευνα για ενδεχόμενη συμμετοχή του στο σκάνδαλο -για τον ίδιο και τον ψύχραιμο Δημ. Αβραμόπουλο.

Ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν κοιμάται πολύ καλά τα βράδια μέχρι να βγει το πόρισμα, ίσως εξηγεί και τη δημόσια συμπεριφορά του. Ήδη σε ό,τι αφορά τον “αδελφό” του Λοβέρδο, η εισαγγελία τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί για “δωροληψία”.

Ο υπό ποινική δίωξη πρώην υπουργός -που εκμεταλλεύεται την παράνομη άρνηση του Δικαστικού Συμβουλίου να εφαρμόσει το νόμο την περίπτωσή του, με ανοχή Πλιώτα- δεν αισθάνεται και πολύ καλά.

Αποδειξη αυτά που λέει καθημερινά για …διπλασιασμό των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ με τον ίδιο επικεφαλής. Ή για τους οπαδούς του ΣΎΡΙΖΑ που θα σπεύσουν να τον…ψηφίσουν. Πολύ θέλει ο άνθρωπος;

Τα τελευταία 24ωρα ξέφυγε τελείως. Ωρύεται ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα δεν είναι ένα προοδευτικό κόμμα”. Αυτό το ξεπατίκωσε από τον Παπανδρέου. Προσθέτει ότι είναι κόμμα “λαϊκίστικο” κοπιάροντας τον Μητσοτάκη. Αλλά και “οπορτουνιστικό, χωρίς σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς”, φωτογραφίζοντας τόνε αυτός.

Στο τέλος καθυβρίζει τη Φώφη Γεννηματά,- αλλά και τους παλιότερους αρχηγούς-, λέγοντας ότι αν τον βγάλουν πρόεδρο ” το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει ο εκφραστής της προοδευτικής παράταξης”. Με τους άλλους τι ήταν;

“Έλαβε τουλάχιστον 200.000 ευρώ”

Ακριβώς πάνω στο παραλήρημα το Documento αποκάλυψε ότι κατά τη δικαστική ερευνα ότι ο μίστερ Φρουζής «ξέπλενε» το «μαύρο» χρήμα της Novartis μέσω «παρένθετων» διαφημιστικών εταιρειών, και δωροδοκούσε «πολιτικά και άλλα πρόσωπα και γιατρούς». Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη -τόχει το όνομα- Μιχαλοπούλου εισηγείται την παραπομπή του.

Έτσι μαθαίνουμε ότι ο φουριόζος υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ- «συμφώνησε και έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή […] και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Novartis) συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ”.

Αυτά τουλάχιστον αποκαλύπτει η εφημερίδα και η απάντηση από τον Λοβέρδο δεν υπήρξε. Είναι το τελευταίο σανίδι από το ταβάνι του σκανδάλου που τον πλακώνει. Είχαν προηγηθεί αλλα έξι ίσου βαριά και ασήκωτα.

Όπως η επικύρωση από το Νομικό Συμβούλιο για τη ζημία του Δημοσίου, που ανοίγει τον δρόμο για αγωγές αποζημιώσεων. Άσχετα αν όπως έχει καταγγείλει- ως δικηγόρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου – ο Δημήτρης Τσοβόλας το δημόσιο επι Μητσοτάκη ουδέν έχει πράξει.

Ο Λοβέρδος εκτός από την ποινική δίωξη που τον βαρύνει, είχε αποπεμφθεί από τη Φώφη Γεννηματά από το αξίωμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ. Αλλά και ο φίλος του Αδωνις Γεωργιάδης δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του.

Η ουσία είναι ότι το σκάνδαλο Νοβάρτις δεν τέλειωσε. Μετά από 28 μήνες με τη ΝΔ στην κυβέρνηση οι γνωστοί «συμμορίτες” δεν έχουν τρόπο να στρέψουν τη Δικαιοσύνη “κατά των πολιτικών αντιπάλων τους”. Συνεπώς η δικαστική έρευνα δεν καθοδηγείται από αυτούς.

Η σημερινή κυβέρνηση το μόνο που μπόρεσε να προσφέρει σε όσους έχουν λόγους να φοβούνται τη συνέχεια ήταν η αξιοποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή για άσκηση δίωξη κατά Παπαγγελοπούλου- κατά παραβίαση κάθε δικονομικής αρχής στη διακόσια.

Όπως και η παροχή κάποιων νομικών διευκολύνσεων για την παράσταση πολιτικής αγωγής από τους ερευνηθέντες για το σκάνδαλο. Αλλά η Δικαιοσύνη συνεχίζει τη δουλειά της.

Η Τουλουπ΄άκη έφυγε, οι φάκελοι έμειναν

Ευλόγως. Η Ελένη Τουλουπάκη έφυγε, αλλά οι φάκελοι έμειναν. Η ίδια άλλωστε δεν “απάλλαξε” κανένα γιατί κανείς δεν είχε κατηγορηθεί κανένας, για οτιδήποτε.

Εισαγγελική έρευνα έγινε και η αρχειοθέτηση είναι νόμιμη και συνήθης απόληξη εισαγγελικών ερευνών που δεν τις καθιστά κακώς γενόμενες.

Όπως σε όλες τις υποθέσεις η προσκόμιση νέων στοιχείων ανασύρει από το αρχείο οποιαδήποτε υπόθεση.  Επίσης σε όλες τις υποθέσεις αυτοί που κρίνουν είναι οι δικαστικοί λειτουργοί. Όχι ερευνώμενοι  -ή παραπεμπόμενοι-  και τα κόμματα τους.

Με τις υπογραφές Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Βενιζέλου υπήρξε, αποτυχημένη, προσπάθεια να καταλυθεί η νόμιμη παροχή προστασίας στους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis -από την ελληνική Πολιτεία που τη θέσπισε.

Αλλά «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας» και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι δικαστικές πράξεις συνεχίζονται, όπως ξεκίνησαν. Δεν έχουμε δει ακομη τη δικαστικό τέλος του σκανδάλου.

Ποια «σκευωρία»; Το σκεπτικό της εισήγησης για την παραπομπή Φρουζή δείχνει ότι βιάζονται όσοι πιστεύουν ότι σκάνδαλο Νοβάρτις δεν υπήρξε, και ότι η «υπόθεση έκλεισε.”

Κάθε άλλο. Με τις νέες αποκαλύψεις, ο τρόμος πάνω από την πόλη επανήλθε σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Καλά ξεμπερδέματα όχι μόνο με τη Δικαιοσύνη, αλλά και με τον…Φρουζή.