Άδωνις Γεωργιάδης: όλο και προς τα κάτω…  

Toυ Γ. Λακόπουλου

Πρώτα ο Βορίδης είπε τον Πρωθυπουργό “pet των Ευρωπαίων”.  Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ε;  Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να μένει πίσω από τον κάποτε ανώτερό του στον ΛΑΟΣ.  Είναι και δάσκαλος  ρητορικής, βγήκε σ’ ένα κανάλι και είπε τον Πρωθυπουργό “σερβιτόρο της Γερμανίας”,  τους Συριζαίους “υποκείμενα” και “κοινούς απατεώνες”.  Έξεστι  Κλαζομενίοις ασχημονείν,  όπως θα έλεγε και ο ίδιος ως αρχαιόπληκτος.

Μια απορία. Αυτές τις εκφράσεις αποκλείεται να τους τις έμαθε ο Γ. Καρατζαφέρης όταν τους εκπαίδευε. Του Σαμαρά βέβαια  του ξεφεύγουν κάτι τέτοια, αλλά τρόπους από την οικογένειά του έμαθε.  Από αλλού είναι δασκαλεμένοι. Να πάει ο νους μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δύσκολο. Μπορεί  πολιτικός με τρία  πτυχία  και την ανατροφή του να υποδεικνύει στους βοηθούς τους να μιλάνε για τους αντιπάλους του σαν καραγωγείς; Ιδίως όταν υπήρξε και  ο ίδιος θύμα του απύλωτου Άδωνι;

Δασκαλεμένος ή αυτοδίδακτος τον Γεωργιάδη τον χρεώνεται ο Μητσοτάκης.  Υποθάλπει κάποιον που θεωρεί ότι η πολιτική αντιπαράθεση στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι δραστηριότητα ξεπατικωμένη από τα γήπεδα ή τα καταγώγια. Ειδικά όταν βρίσκει και κανέναν από τους 3-4 Συριζαίους που κάνουν ντουέτο  υποκουλτούρας μαζί του, ξεφεύγει.

Γούστο του και καπέλο. Ψηφαλάκια στους λούμπεν της Δεξιάς μαζεύει.  Αλλά  είναι αντιπρόεδρος υποτιθέμενου σοβαρού κόμματος, το οποίο προτιμάει η καλή κοινωνία.  Ό,τι λέει πάει στον Μητσοτάκη.  Όσο δεν τον απομακρύνει δέχεται ότι τον αντιπροσωπεύει.

Ακόμη και δεν είχε άλλο λόγο ο Κυριάκος να  βγάλει στην άκρη τον Άδωνι, η πολιτική αργκό του αρκεί.  Το ύφος της δημόσιας παρουσίας  ενός πολιτικού που απευθύνεται στα  κατωτέρα αισθήματα της κοινωνίας θα έπρεπε να είναι ασύμβατο με έναν αστό πολιτικό σαν τον Μητσοτάκη. Όσο δεν το αποδεικνύει τον πληρώνει ολόκληρο: με τις ιδέες και τη πολιτική του.

Αυτό είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από πολιτική.  Και για τον Γεωργιάδη είναι φυσική κατάσταση. ‘Ετσι υπάρχει στο δημόσιο χώρο. Για τον Μητσοτάκη είναι θηλιά που δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι έχει στο λαιμό του.