Έλεος! Ή θα κόψει ο Πολάκης το «θα ξανάρθουμε και θα είναι αλλιώς» ή θα κόψει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Πολάκη- Αν θέλει να κερδίσει τις εκλογές

Του Γ. Λακόπουλου

Ακούγεται πλέον σε κάθε συναναστροφή πολιτών, που θέλουν την πολιτική αλλαγή και επενδύουν στον Τσίπρα: δεν πάει μακριά  με τον Πολάκη.   

Εννοούν ότι η ζημιά που προκαλεί στον πρώην Πρωθυπουργό είναι ανυπολόγιστη. Όσο και αν παθιάζεται το fun club του.

Δεν ξέρουμε πώς αξιολογούν στην Κουμουνδούρου το ύφος της δημόσιας παρουσίας του και πώς βαθμολογούν το λόγο του.

Υπάρχει όμως μια απαράδεκτη φράση που επαναλαμβάνει διαρκώς – και το εκανε πάλι  στην τελευταία του  ανάρτηση: « ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΣΤΕ.. και θάναι ΑΛΛΙΩΣ!!!”.

Πέραν του ότι η συγκεκριμένη διατύπωση παραπέμπει στον Γκέμπελς  -«θα ξαναέλθουμε και η Γη θα τρέμει»- πρόκειται για προβοκατόρικη αλλοίωση της προσπάθειας ενός κόμματος να οργανώσει την πορεία του και να ενισχύσει την απήχηση του στην κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να δώσει δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ:-ΠΣ για  να εκφράσει τη Δημοκρατική Παράταξη, ώστε την ψήφο όσων τοποθετούνται σ’ αυτό το χώρο να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση.

Να κερδίσει και να κυβερνήσει με αυτή την παράταξη. Όχι να πάρει την ψήφο της και να δώσει τη διακυβέρνηση σε κάποιους άλλους.

Ο Πολάκης εμφανίζεται να απειλεί κάποιους όταν επιμένει «θα ξαναέλθουμε και θα είναι αλλιώς».  

Να ρωτήσουμε ποιοι ακριβώς θα «ξανάρθουν» είναι μάταιο. Προφανώς εννοεί τον εαυτό του πρώτον και καλυτερο.

Όπως είναι και να εξηγήσουμε ότι στον κοινοβουλευτισμό δεν υπάρχει «αλλιώς».

Ένα κόμμα καταθέτει το πρόγραμμά του και, αν εγκριθεί από τους ψηφοφόρους, το εφαρμόζει κατά το Σύνταγμα και τους νόμους.

Το «αλλιώς» είναι μια ακόμη προσφορά υπηρεσίας στον Μητσοτάκη εκ μέρους του.

Αυτό το ζήτημα πρέπει να κλείσει -από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο τρόπος που θέτει ο  Πολάκης το θέμα της επιστροφής στην κυβέρνηση προσβάλλει τους πολίτες που θέλουν να δώσουν ξανά στον πρώην Πρωθυπουργό την εκλογική νίκη.

Κατ’ αρχάς τους ενοχλεί να ακούγεται ότι θα ξανακυβερνήσει ο  ΣΥΡΙΖΑ γιατί απλούστατα τέτοιο κόμμα στις εκλογές δεν θα υπάρχει.

 Το κόμμα που θα διεκδικήσει τη νίκη έχει ήδη την επωνυμία «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» και είναι μέγεθος ευρύτερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν κάποιοι θέλουν να κατέβουν στις εκλογές ως «ΣΥΡΙΖΑ» και ως «Αριστερά» και ψάχνουν για κορόιδα που θα τους ψηφίσουν για να κυβερνήσουν, καλύτερα να γυρίσουν από το άλλο πλευρό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- σύμφωνα με τις διακηρύξεις του επικεφαλής του, στον οποίο οφείλει την ευρεία απήχηση του- δεν ζητάει την ψήφο ούτε για «δεύτερη φορά Αριστερά» ούτε για να «είναι αλλιώς».

Επιδιώκει την υποστήριξη της πλειοψηφίας για να σχηματίσει  προοδευτική  κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα  και να εφαρμόσει το πρόγραμμα που θέτει στην κρίση του εκλογικού σώματος.

Ούτε για να «είναι αλλιώς», ούτε για να τιμωρήσει κανένα, ούτε για να πάρει εκδίκηση για οτιδήποτε.

 Αν οι πολίτες υποψιαστούν ότι δεν είναι έτσι θα πάνε να κόψουν ρόδα μυρωμένα, κρίνους, ανθούς και πασχαλιές.

Για να είναι αποδεκτά τα πράγματα όπως τα θέτει ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κόψει ο Πολάκης το απειλητικό «θα ξαναέλθουμε και θα είναι αλλιώς».

Διαφορετικά να κόψει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Πολάκη.

Αν μη τι άλλο, γιατί όσο το ζητούμενο για την προοδευτική παράταξη είναι να ξανάρθει ο Τσίπρας, άλλο τόσο είναι να ΜΗΝ ξαναέρθουν όσοι δεν αφήσαν και τις καλύτερες εντυπώσεις στις  προηγούμενες κυβερνήσεις Τσίπρα.

Οι πολίτες δεν ψηφίζουν γι’ αυτούς το συγκεκριμένο κόμμα. Κάθε άλλο.

Ποιους φοβερίζει, λοιπόν, ο Πολάκης;  Οι μόνοι αντίπαλοι που θα έχει η ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι τα προβλήματα. Αν δεν τα αντιμετωπίσει, θα έχει την κατάληξη που έχουν οι κυβερνήσεις όταν αποτυγχάνουν.

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα αντιμετωπίζονται στη Βουλή και στη  δημόσια πολιτική αντιπαράθεση, με τους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι «αλλιώς».

Τι δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος και δεν εννοεί να κόψει τις ρεβανσιστικές μπαλωθιές στα πόδια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;