Ένοχοι και εγκληματίες με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο

Του Μενέλαου Γκίβαλου

Μαζί, λοιπόν, με τα κτηματολόγια και τους δασικούς χάρτες θα πρέπει να συντάσσεται -κατά προτεραιότητα, μάλιστα- ο «χάρτης» των ποικίλων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων που έχουν στοχοποιήσει μια περιοχή η οποία είτε έχει αποκτήσει υψηλή αξία γης είτε αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης στυγνών οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν έναν τέτοιο «πολύτιμο» στόχο: μια ομάδα επιχειρηματικών συμφερόντων επιδιώκει να τοποθετήσει ανεμογεννήτριες κατά μήκος της κορυφογραμμής του όρους. Ένας έτερος «επίλεκτος», υψηλόβαθμο στέλεχος της διαπλοκής, επιδιώκει να προχωρήσει σε εξόρυξη κοιτασμάτων βωξίτη από τα Γεράνεια όρη. Οι «προτάσεις» αυτές όμως συνάντησαν ένα καθολικό «όχι». Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να κάνει τις υποθέσεις του. Γιατί μια καταστροφική πυρκαγιά, που εκτελείται, μάλιστα, με συντεταγμένο σχέδιο, όπως αποδείχτηκε από τις 13 γραμμικές διατεταγμένες εστίες, μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και να κάμψει τις αντιστάσεις…

Η ΠΕΝΤΕΛΗ αποτελεί διαρκή στόχο των εμπρηστών, αφού 200.000 στρέμματα δάσους «περιμένουν» τον εμπρηστή τους. Η Μονή Πεντέλης διεκδικεί 80.000 από τα στρέμματα αυτά και δεν διστάζει να πουλά σε ιδιώτες και συνεταιρισμούς μεγάλο τμήμα της έκτασης αυτής. Ταυτόχρονα, σε όλη την Αττική υπάρχουν πάνω από 100 οικοδομικοί συνεταιρισμοί που διεκδικούν δασικές εκτάσεις άνω των 100.000 στρεμμάτων, τις οποίες επιδιώκουν να αποχαρακτηρίσουν.

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ «αυθαιρετούχος» να αισθάνεται σαν ένας «μικρός θεός», αφού καμία εξουσία δεν μπορεί να τον θίξει. Έχει, άλλωστε, την απόλυτη εγγύηση και προστασία του βουλευτή του. Τα μεγάλα και πολυποίκιλα συμφέροντα όμως κατέχουν στην πράξη κρατική εξουσία και την επιβάλλουν. Πριν απ’όλα, μάλιστα, στα κόμματα και στους πολιτικούς, τους οποίους ελέγχουν και χειραγωγούν. Πολιτικούς και κόμματα που δεν διστάζουν να σκυλεύουν πάνω στους νεκρούς και στο πένθος για να καλύψουν τις ευθύνες τις δικές τους και των αφεντικών τους. Εγκλήματα και εγκληματίες με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο. Που πρέπει, επιτέλους, να αποκαλυφθούν.

Πηγή: Νέα Σελίδα