Αλλοίμονο στους νέους!

Μέχρι στιγμής καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε με τρόπο ενεργητικό την λεγόμενη νεανική επιχειρηματικότητα έτσι ώστε να ενισχυθούν οι νέοι στο να παράξουν, να εξάγουν αλλά και να δημιουργήσουν νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας στην χώρα, αποκτώντας μάλιστα τόσο πατέντες ευρεσιτεχνίας, όσο και συγκριτικά πλεονεκτήματα στην παραγωγή και πώληση αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό, συντελώντας στην βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.
Του Γιώργου Βαρεμένου

ΟΚ. Μητσοτάκης προέβλεπε ένα φυσιολογικό καλοκαίρι για Ιούλιο και Αύγουστο. Πρέπει να έχεις ικανότητες Μωυσή για να ρίξεις μία ολόκληρη χώρα στον κουβά.

►Τέρμα η μουσική στην Μύκονο. Ούτε κάν το πένθιμο εμβατήριο για τον τουρισμό.

►Τάδε έφη ο πρωθυπουργός: «παρέχουμε στους νέους μας εναλλακτικές διαδρομές για τις καριέρες τους.» Από Πάρνηθα, από Ικαρία, από Αντίπαρο, αλλά και από Νέα Σμύρνη. Άπειρες
εναλλακτικές.

►Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα των νέων σήμερα: να διαλέξουν εναλλακτικές διαδρομές. Για Γερμανία, για Αγγλία, για ΗΠΑ, αλλά και για Σουηδία, μέχρι και Αραβικά Εμιράτα.

►Και διαδρομές με όλα τα μέσα: με ποδήλατο, με σκάφος του Λιμενικού, με ελικόπτερο, αλλά και με καινούργιο κρατικό αεροσκάφος.

►Παρ’ όλα αυτά, οι νέοι διαλέγουν τον δρόμο για την ανεργία, γι’ αυτό ανέλαβε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης να τους συνετίσει.

►Υπουργοί προεξοφλούν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Άλλη μία εναλλακτική διαδρομή για την πορεία των νέων.

►Όταν λένε ιδιωτικό τομέα εννοούν το κλειστό κλαμπ των κολλητών, όπου δεν σημειώνεται κανένας συνωστισμός και το περιβάλλον είναι υγειονομικά ασφαλές.

►Στο Τέξας εμφανίσθηκε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων. Εδώ, προς το παρόν έχουμε το θράσος χιλίων πιθήκων όσων θέλουν σώνει και καλά να επιβάλουν απολύσεις.

►Δεν διανοούνται ότι ο λαός μπορεί να ξυπνήσει και να τους απολύσει.

►Πληροφορίες από το διάστημα αναφέρουν ότι ο Τζεφ Μπέζος, που μετά το δείπνο με τον Κυρ. Μητσοτάκη έφυγε για εκεί, δύσκολα θα πάρει την απόφαση να γυρίσει πίσω.

►Αυτοί οι εκκεντρικοί επιχειρηματίες παίρνουν τα διαστημόπλοια για να πάνε στο πουθενά, ενώ μπορούν να συναντήσουν τον εξωγήινο εδώ δίπλα στον Υμηττό.

►Στην Ελλάδα περίμεναν τις επενδύσεις και στον Άρη θα τις κάνει ο Τζεφ Μπέζος.

►Δεν θέλω να υποψιασθώ ότι η άλλη εναλλακτική για τους νέους, που υπονοούσε ο πρωθυπουργός, είναι το διάστημα…

►Ώστε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου θεωρεί ότι με τις πλημμύρες ο θεός τιμώρησε τους Γερμανούς για την αλαζονεία τους; Για την δική τους τυμβωρυχία στην Μάνδρα και το Μάτι, τί επιφυλάσσει άραγε ο θεός, πολύ περισσότερο που κατελήφθησαν με το φτυάρι στην πλάτη;

* Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.