Γ. Κύρτσος: Χρέος, έλλειμμα, ασφαλιστικό χειρότερα από το 2008-09 και στο βάθος… δημοσιονομικός εκτροχιασμός

Εφιαλτικές προβλέψεις από Κύρτσο που «μυρίζουν»…  νέο μνημόνιο

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αποδόμησε το υποτιθέμενο κυβερνητικό success story στην οικονομία και ταυτόχρονα σχεδόν προανήγγειλε νέα «περιοριστικά» μέτρα, αυτή τη φορά για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Με μια αναλυτική τοποθέτηση, μέσα από τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στα social media, ο Γιώργος Κύρτσος κάνει λόγο για «κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού», προειδοποιώντας τους συντρόφους του στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού! Το πρωτογενές έλλειμμα αυξήθηκε από 6,7 δισεκ το α εξάμηνο του 2020 σε 9,2 δισεκ το α εξάμηνο του 2021. Το ταμειακό από 11 δισεκ σε 13,2 δισεκ.
Πάμε πλέον για έλλειμμα άνω του 12% του ΑΕΠ το 2021. Μετά θα έλθει ο ευρωλογαριασμός», έγραψε αρχικά ο γαλάζιος ευρωβουλευτής.

Έπειτα επανήλθε τονίζοντας: «3 σοβαρά προβλήματα για την οικονομία. Το έλλειμμα,ιδιαίτερα το ασφαλιστικό,στα ύψη. Οι μεταλλάξεις περιορίζουν τουριστική ανάκαμψη ενώ δημιουργείται δίδυμο έλλειμμα λόγω ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Ανάκαμψη,επενδύσεις καθυστερούν σε σχέση με μεγέθυνση προβλημάτων».

Στην τελευταία και πιο αιχμηρή τοποθέτηση ο Γ. Κύρτσος απευθύνεται στην κυβέρνηση και σημειώνει: «το οικονομικό επιτελείο να αρχίσει να μαζεύει δημοσιονομικό, ασφαλιστικό έλλειμματα-ρεκόρ. Δεν υπάρχει αυτόματη διόρθωση λόγω ανάπτυξης. Οι θεσμοί θα δείξουν ευελιξία δεν θα δεχθούν όμως νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Χρέος, έλλειμμα, ασφαλιστικό ίδια και χειρότερα με 2008-09».

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ