Αλ. Τσίπρας – Γ. Παπανδρέου: Τόσο διαφορετικοί και τόσο ίδιοι

Γράφει ο Συγκλητικός

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γ. Παπανδρέου έρχονται από διαφορετικές πλευρές και είναι διαφορετικοί. Αλλά γίνονται τόσο ίδιοι όταν με κυνισμό προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα λάθη τους που πλήρωσε η χώρα. Σαν να απευθύνονται σε λωτοφάγους λένε απίστευτα πράγματα με τον ίδιο ωμό τρόπο και χωρίς συναίσθηση ότι οι άλλοι έχουν μνήμη και οργίζονται όταν προσβάλουν τη νοημοσύνη τους. Οχυρωμένοι πίσω από το ύφος του “καλού παιδιού” και οι δυο, δεν έχουν κανένα δισταγμό να παρουσιάσουν τα πράγματα όπως τους βολεύει.

Ας αρχίσουμε από τον Πρωθυπουργό. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος του είπε: «Οι εκλογές του περασμένου Γενάρη ήταν μια μεγάλη τομή που ανέδειξαν την επιθυμία μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να γυρίσουμε σελίδα ως χώρα. Ακολούθησαν άλλες δύο εντολές μετά από εκείνη του Γενάρη για σκληρή διαπραγμάτευση: το δημοψήφισμα του Ιουλίου που «αποτέλεσε ιστορική τομή γιατί κατέγραψε την επιθυμία του λαού για τομή με το παλιό» και οι εκλογές του Σεπτέμβρη όπου «οι πολίτες μας έδωσαν εκ νέου την εντολή να τελειώσουμε με το παλιό».

Πόσες ανακρίβειες μπορούν να χωρέσουν σε μια παράγραφο; Κανένα από τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται δεν εξελίχθηκε έτσι όπως το παρουσιάζει.

Να πάμε στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν προσωπικά προβλήματα και γι’ αυτό δεν τα βρίσκουν με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε:

«Εγώ δεν θα το βάλω σε προσωπική βάση. Μπορεί να υπάρχουν προσωπικά προβλήματα αλλά εγώ δεν κρατάω πικρίες με κανέναν. Αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε: Μπορούμε πάνω σε ένα πρόγραμμα; Δεν είναι θέμα το όνομα ή το ποιος είναι ο άλλος”.

Απίστευτο. Ότι είναι άνθρωπος που διέσπασε το ΠΑΣΟΚ που τον έκανε πρωθυπουργό το παρακάμπτει. Όπως παρακάμπτει ότι προτού το διασπάσει αλλοίωσε το χαρακτήρα του, το διοίκησε σαν τσιφλίκι του, το διέλυσε και το καταχρέωσε. Όλα γι’ αυτόν είναι προσωπικά θέματα στα οποία ως μεγαλόψυχος που είναι δεν δίνει σημασία. Έλεος…

Μετά από αυτά δεν είναι περίεργο που δηλώνει πρόθυμος να συνεργαστεί με τον… ΣΥΡΙΖΑ- άγνωστο ως τι.