Αντιλαμβάνεται η Φώφη ότι πρέπει να παραιτηθεί αν -ο μη γένοιτο- παραπεμφθεί σε δίκη ο Λοβέρδος;

Με ένα μπαράζ δηλώσεων της η Φώφη Γεννηματά στέκεται στο πλευρό του Ανδρέα Λοβέρδου στο σκάνδαλο Novartis. Περισσότερο και από όσο στέκεται ο ίδιος στον εαυτό του- που προτιμά να βρίζει τους “κακοποιούς” που του έστησαν τη “σκευωρία ” και να υπόσχεται τους “θα τους τσακίσει”- παρά να απολογείται με επιχειρήματα.

Η Φώφη του συμπαραστέκεται με θόρυβο- η μόνη από ολόκληρο το Κινάλ. Αυτό εγείρει ερώτημα. Αν η μη τι άλλο, γιατί σε υποθέσεις ηθικής τάξης δεν χωράει κομματική στήριξη. Είναι προσωπικές υποθέσεις και τις λύνει ο εμπλεκόμενος με την ελληνική δικαιοσύνη. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Ούτε καν για τους… βουλευτές.

Ότι η Φώφη ορίζει τον εαυτό της …κατή, δικάζει και αθωώνει έναν πολίτη- περί αυτού πρόκειται- για τον οποίο η Εισαγγελία ερευνά συγκεκριμενες δραστηριότητες είναι προσωπική επιλογή της.

Το θέμα είναι αν της έχει εξηγήσει κανείς ότι αυτή η επιλογή μπορεί να έχει κόστος και για την ίδια. Όπως έχει ήδη ότι από τη Βουλή μίλησε για “ενορχήστρωση εισαγγελίας και κίτρινου Τύπου”. Εκτός αν δεν έχει συναίσθηση τι διαβάζει…

Βρισκόμαστε στη φάση που ο Λοβέρδος θα κληθεί να δώσει στις δικές του απαντήσεις. Όχι με κορώνες και σοφιστείες, ή υβρεολόγιο όπως έκανε μονολογώντας στη Βουλή. Αλλά απέναντι στον ανακριτή- με μόνο παρόντα τον δικηγόρο του.

Μακάρι ο άνθρωπος να πείσει ότι αδίκως εμπλέκεται το όνομά του. Ή να πεισθούν από το φάκελο της υπόθεσης ανακριτής και εισαγγελέας ότι δεν τεκμαίρεται επαρκώς η ανάγκη για συνέχεια και να τεθεί η υπόθεση το αρχείο. Όπως έγινε με τον Βενιζέλο.

Ασφαλώς σ’ αυτήν την περίπτωση η Γεννηματά πρέπει να βρει τρύπα να κρυφτεί με όσα λέει περί σκευωρίας και νέου “βρόμικου 89”. Τι σόι σκευωρία είναι αυτή που απαλλάσσει τούς ερευνώμενους;

Αν όμως τα όργανα της ελληνικής Δικαιοσύνης καταλήξουν ότι αρμόδιο για τελική απόφαση είναι το Δικαστήριο και ο Λοβέρδος παραπεμφθεί σε δίκη, τότε η Γεννηματά δενθα μπορεί να σταθεί ούτε ώρα ως αρχηγός κόμματος.

Εκτός αν δεν έχει καταλάβει ότι αυτό το κόμμα δρα στην Ελλάδα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον δυτικό κόσμο -ήτοι σε ένα συγκεκριμένο δικαιικό σύστημα. Αν δεν της αρέσει, ας το αλλάξει όταν γίνει ….Πρωθυπουργός!