Αντώνης Σαμαράς: Λογαριασμοί

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η απουσία του από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην έδρα του ήταν τροχιοδεικτική. Δεν τον προσβάλει απλώς ως Πρωθυπουργό. Του διαμηνύει ότι δεν τέλειωσε μαζί του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε στην Καλαμάτα- με την πρωθυπουργική μεγαλοπρέπεια του κυβερνητικού αεροσκάφους , για μια ώρα οδικής διαδρομής- αλλά ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν εκεί για να τον υποδεχθεί.

Έτσι επισφράγισε τις πληροφορίες ότι δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη για τον διασυρμό του από τον γιό του Κώστα Μητσοτάκη και οι λογαριασμοί τους παραμένουν ανοιχτοί.

Τον έκανε πραγματικό πολιτικό , δίνοντας του το υπουργικό χρίσμα που στέρησε από τη Ντόρα και αρχηγό της ΝΔ, καθώς τον είχε παραπλανήσει.

Ακόμη και με δημόσιες τοποθετήσεις του ότι Κυριάκος έδειχνε ότι είναι με τον Σαμαρά και όχι με τον πατέρα και την αδελφή του.

Όποιος δεν τις θυμάται θα τις βρει στο βιβλίο του Δημ. Ψαρρά : «Μια καριέρα- η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη»- εκδόσεις «Νήσος».

Πήρε ως ανταμοιβή την αθέτηση της συμφωνίας τους να στον στείλει επίτροπο στην Κομισιόν και άλλες ενέργειες αποδυνάμωσής του. Πχ τη φημολογία ότι θα τον κόψει από την επόμενη Βουλή.

Ο Σαμαράς δεν είναι « παιδάκι»- άλλωστε ο ίδιος δήλωσε της «ανδρικής σχολής»- και δεν είναι χθεσινός στην πολιτική.

Όλοι ξέρουν ότι όπως δεν είχε πρόβλημα να ανατινάξει τον πατέρα Μητσοτάκη, ή να εξαφανίσει τη Ντόρα έτσι έχει και τα σχέδιά του για το τρίτο μέλος της οικογένειας που λατρεύει να μισεί.

Προς το παρόν παίζει με τα νεύρα του Πρωθυπουργού – έργο των χειρών του, όπως πιστεύει.

Βάζει βέτο στην κύρωση των Διαταγμάτων για τη συμφωνία των Πρεσπών και την ενσωμάτωση της οδηγίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Παγώνει τους ανασχηματισμούς με το «casus belli» για τους δικούς του υπουργούς και στοχοποιεί προσωπικά τον Πρωθυπουργό στο πιο κρίσιμο εθνικό θέμα: για υποχωρητικότητα στους Τούρκους.

Οι παροικούντες γνωρίζουν ότι ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, θα τον πληρώσει με το νόμισμα που πλήρωσε και τον γέρο- Μητσοτάκη, στον οποίο είχε και υποχρέωση.

Αλλά όχι με ανατροπή: το μαρτύριο που επιφυλάσσει για τον Κυριάκο είναι άλλο: δεν θα τον ρίξει, θα τον εμποδίσει να επανεκλεγεί.

Μάστορας στην ίντριγκα ο Μεσσήνιος πολιτικός θα βρει τρόπο για να απολαύσει τη δήλωση αποχώρησης του νεώτερου Μητσοτάκη από το μέγαρο Μαξίμου.

Ένας τρόπος είναι να στηρίξει – με τον ίδιο μηχανισμό που στήριξε τον Κυριάκο- ένα από τα σχήματα που εγκαθίστανται στο μαλακό υπογάστριο της σημερινής ΝΔ.

Πιο αποδοτικό, να στήσει νέο κόμμα και με την απλή αναλογική να εισπράξει ότι του ανήκει από την εκλογική βάση της ΝΔ- α λα 1993.

Η απουσία του από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην έδρα του ήταν τροχιοδεικτική. Δεν τον προσβάλει απλώς ως Πρωθυπουργό. Του διαμηνύει ότι δεν τέλειωσε μαζί του.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR