Απίστευτη ομιλία πρωθυπουργού… με καθρεφτάκια προς ιθαγενείς

Του Χάρη Τσιόκα

Εκφυλίζουν την ΔΕΘ με ανοχή των τοπικών αρχών σε κρατικοδίαιτη φιέστα με ημερομηνία λήξης!

Μικραίνει η συμμετοχή της παραγωγικής βάσης αυξάνονται τα κρατικοδίαιτα σχήματα και αυτό πλήττει την ταυτότητα της έκθεσης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Εύλογη λοιπόν η απορία για τη στόχευση της πρωθυπουργικής ομιλίας: Εμπαιγμός. Παραπλάνηση η… κουτόχορτο;

Ενώ όπως λένε τα επίσημα στατιστικά, η εγχώρια παραγωγικη βάση συρρικνώνεται,οι στρατηγικοί τομείς στην ενέργεια και οχι μόνο εκποιούνται, ενώ οι ανισότητες γεωγραφικά και κοινωνικά μεγαλώνουν, ενώ τα μεσοστρωματα  έχουν αποκλεισθεί απο τράπεζες και προγράμματα , ενώ η επισφαλής εργασία ιδιαίτερα στους νέους και ηλικιωμένους απογειώνεται, ενώ τα κοινωνικά αγαθά εμπορευματικοποιουνται (υγείας παιδείας κτλ) και ενώ το πακέτο ανάκαμψης δίνεται βορά σε ολιγοπώλια και ημέτερους, ο Μητσοτάκης και η ΝΔ πανηγυρίζουν ότι αλλάζουν την Ελλάδα.

Συσκοτίζουν με καθρεφτάκια προς ιθαγενείς για ποιους η ΝΔ και τα παρακολούθηματα της  εργάζονται.

Πίσω από τον θριαμβικό τόνο ότι η Ελλάδα αλλάζει κρύβεται η απάντηση σε ποια κατεύθυνση.

Ακόμα και τα μέτρα ασπιρίνες που ανακοίνωσε στην πράξη ωφελούν λίγους ισχυρούς και ημέτερους επισπεύδοντας την βίαιη ανακατανομή μεριδίων αγοράς υπέρ ολίγων και εξωγενών παραγόντων και ημετέρων!

Η εγχώρια παραγωγική βάση και οι δυνάμεις της εργασίας ανοχύρωτοι ασφαλιστικά και μισθολογικά προσφέρονται θυσία σε μια ανάπτυξη που γενναιόδωρα στο μέλλον θα χαρτζιλικώσει τους … συντελεστές.

Είναι ανάγκη να επισπευσθούν πρωτοβουλίες με  εναλλακτική προγραμματική και πολιτική ενότητα όλου του προοδευτικού χώρου.

Και ο Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία να γίνουν καταλύτες γι’ αυτό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟ πολυδιάστατη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.