Ντάλτον, ο καουμπόης των Φαρσάλων

Του Τάκη Ψαρίδη

Όλως τυχαίως η πομπή εκινείτο στην περιοχή Δαμασίου Τυρνάβου, όταν ακούστηκε καλπασμός αλόγου. Λίγο πιο πέρα στα ξεραμένα χωράφια, ξεχώρισε μέσα από ένα σύννεφο σκόνης η σιλουέτα του Ντάλτον του καουμπόη των Φαρσάλων (και του ομώνυμου χαλβά) που, όλως τυχαίως, κάλπαζε προς την πομπή.

Ατρόμητος ο πρωθυπουργός αψήφησε τον κίνδυνο ο μοναχικός καουμπόης να είναι κάποιος συριζαίος πιστολάς, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και έσπευσε περιχαρής πάνω στην ξεραμένη γη για να τον χαιρετήσει. -Σου μείωσα τον ΦΠΑ στις ζωοτροφές είπε στον καουμπόη. -Είσαι ήρωας! Φώναξε εκείνος σε άπταιστα ελληνικά.

Πιο πίσω από τις κάμερες ο Αμερικάνος σύμβουλος επικοινωνίας που, όλως τυχαίως, συνοδεύει τον πρωθυπουργό σε κάθε του ταξίδι, έβγαλε ένα αναστεναγμό ανακούφισης μονολογώντας. -Ευτυχώς που δεν έγινε λάθος και δεν του είπε «καλέ τι γκόμενος είσαι εσύ»..

Η πομπή συνέχισε το ταξίδι της, όταν, όλως τυχαίως, ο πρωθυπουργός άκουσε μέσα στο αυτοκίνητο, με τα ίδια του τα αυτιά, δυο δημοσιογράφους σε ένα επαρχιακό ραδιόφωνο. Ατρόμητος καθώς είναι, αντί να φοβηθεί μήπως επρόκειτο για εντεταλμένους του συριζα που θα του υπέβαλλαν σκληρές ερωτήσεις για το παράνομο «πόθε έσχες» του, τους πήρε τηλέφωνο χωρίς να διστάσει στιγμή.

-Ανέλπιστο, Ανέλπιστο!! Είναι ο πρωθυπουργός! Κραύγασαν εκείνοι μέσα στα ερτζιανά με τέτοια έκπληξη, όπως τότε που εκείνη η κυρία, όλως τυχαίως, άκουσε στο τηλέφωνο της την φωνή του εκσυγχρονιστή. -Σημίτης ο πρωθυπουργός!. Ικανοποιημένος ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν αμέσως σε όλα τα μίντια και τα δύο τυχαία περιστατικά..

Ασήμαντη λεπτομέρεια: Μόλις την προηγούμενη μέρα ο ατρόμητος πρωθυπουργός, μέσα σε μια κρίση δημοκρατικότητας και φιλελευθερισμού, είχε δώσει εντολή να φιμωθούν στην «συνέντευξη τύπου» όλα τα -ελάχιστα άλλωστε- αντιπολιτευτικά μίντια της χώρας. Δυο μόνο μπόρεσαν να υποβάλουν ερώτηση ύστερα από δυο ώρες όταν ο κόσμος είχε κουραστεί και τα άλλα αποκλείστηκαν.